Acum ca a fost tunat de Shelby nu-i mai sta nimic in cale. Ford-ul Raptor Baja este mai tare decat un Ferrari

  • Shelby a tunat Ford-ul F-150 Raptor
  • Acesta este inspirat din celebra cursa Baja
  • Propulsorul V6 a suferit mai multe modificari
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Shelby au prezentat un pachet de tuning destinat celebrului pick-up Ford F-150 Raptor. Acesta a primit o crestere a puterii motorului dar si mai multe modificari estetice care te duc cu gandul la vehiculele folosite in legendara cursa Baja 1000.

Pick-up-urile precum Ford-ul F-150 si tunerul Shelby fac parte din cultura auto americana si desigur din cea mondiala, iar cand cele doua simboluri sunt puse impreuna, rezultatul nu poate fi decat impresionant.

Ford F-150 Raptor Baja by Shelby

Fa cunostinta cu Ford F-150 Raptor Baja, un monstru pe patru roti care si-a luat numele si infatisarea de la celebra cursa anuala de off-road care are loc in Mexic. Primele care merita trecute in revista sunt modificarile estetice, iar aici intra priza uriasa de aer de pe capota, bara fata custom, jantele Shelby create special pentru acest model sau anvelopele uriase BF Goodrich KM2.

Ford F-150 Raptor Baja by Shelby

Interiorul a fost lasat in mare parte stock, inafara covoraselor si tapiteriei din piele care au fost imprimate cu numele acestui model special. Din meniu nu lipsesc nici cateva accente din fibra de carbon sau placutele care iti aduc aminte ca nu te afli intr-un Raptor obisnuit.

Ford F-150 Raptor Baja by Shelby

Specialistii Shelby au imbunatatit propulsorul V6 de 3.5 litri Ecoboost in stilul lor caracteristic. Au montat un filtru de aer noi, o admisie mai performanta, un intercooler din aluminiu si au resoftat calculatorul central. Toate acestea se traduc prin 525 de cai putere (+75) si 827 Nm cuplu, cu 135 Nm mai multi decat versiunea standard.

Ford F-150 Raptor Baja by Shelby

Clientii din Statele Unite si Canada isi pot achiziona deja acest F-150 Raptor Baja pentru suma de 117.460 de dolari. Daca insa au deja masina si vor toate aceste modificari propuse de Shelby, atunci vor trebui sa scoata din buzunare "numai" 49.295 de dolari.

Ford F-150 Raptor Baja by Shelby

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ford F-150 Raptor Baja by Shelby
mai multe