Acum poti cumpara un Camaro cu 1000 CP direct din reprezentanta. Productie limitata la 25 de exemplare

Acum poti cumpara un Camaro cu 1000 CP direct din reprezentanta. Productie limitata la 25 de exemplare
  • Productie limitata la 25 de exemplare
  • Pot fi achizitionate din reprezentanta Chevrolet
  • Motorul V8 dezvolta 1000 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Prima imagine cu noul Yenko/SC Stage 1 Camaro tocmai a fost publicata pe internet. Cei de la Specialty Vehicle Engineering vor construi numai 25 de exemplare care vor putea fi cumparate direct din reprezentanta Chevrolet.

Chevrolet Camaro este una dintre cele mai populare muscle car-uri din lume, insa putina lume stie ca acest model a pornit oarecum cu stangul. In momentul lansarii, General Motors impunea printr-un edict folosirea unui propulsor al carui capacitate cilindrica sa nu depaseasca 6.6 litri. Astfel, Camaro avea din start un dezavantaj in fata rivalilor precum Ford Mustang, Plymouth Barracuda sau Dodge Dart.

Multi stiau insa ca muscle car-ul putea mai mult de atat, asa ca au gasit o modalitate prin care sa ocoleasca GM si sa modifice masina. Printre ei se regasea si legendarul pilot Don Yenko care monta un V8 de 7.0 litri, de Corvette, sub capota Camaro-ului si multe alte imbunatatiri. Asta se intampla in 1967 iar restul este istorie.

2020 Yenko/SC Stage 1 Camaro

Masina pe care o poti admira in aceasta imagine este un Yenko/SC Stage 1 Camaro pe care il poti cumpara direct din reprezentanta Chevrolet. Ce are atat de special inafara de vopseaua portocalie, jantele cu aspect clasic, o capota umflata si grafica neagra? Pai...1000 de cai putere sub capota. Da, ai citit bine. Propulsorul V8 de 6.8 litri a fost dotat cu un compresor mai mare dar si cu mai multe elemente de racire, asa ca acum dezvolta 1000 de cai putere.

Pe langa toate acestea, noul Yenko Camaro are o suspensie Magnetic Ride Control, frane Brembo, diferential cu alunecare limitata si arcuri revizuite.

Din pacate, americanii de la Specialty Vehicle Engineering, cei insarcinati cu asamblarea muscle car-ului, nu au publicat pretul insa au mentionat ca vor fi construite numai 25 de exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 18 Februarie 2020