Are 850 de cai putere si un motor VR5 turbo sub capota. Viteza impresionanta atinsa de acest Golf Mk2

Are 850 de cai putere si un motor VR5 turbo sub capota. Viteza impresionanta atinsa de acest Golf Mk2
  • Masina are un motor VR5 de 2.3 litri turbo
  • Acesta dezvolta 850 de cai putere
  • Unitatea a debutat pe Passat-ul B5
Distribuie pe Facebook

Acest Volkswagen Golf Mk2 a fost tunat de un atelier din Germania, astfel ca acum propulsorul VR5 de sub capota dezvolta 850 de cai putere. La un eveniment recent, masina a atins aproape 300 de km/h.

Motorul VR6 a fost, si inca este, unul dintre cele mai interesante agregate din gama Volkswagen. Dar mai exista un propulsor, la fel de interesant, derivat din acesta, care a debutat pe Passat-ul B5, fiind montat ulterior si pe Golf-ul Mk4, Bora sau Seat Toledo.

Este vorba despre unitatea VR5 de 2.3 litri, care dezvolta initial 150 de cai putere si 205 Nm cuplu. Exact acelasi propulsor, doar ca nu mai este aspirat natural, se regaseste si sub capota acestui Volkswgen Golf Mk2 care s-a facut remarcat la un eveniment Race1000 organizat recent in Germania.

Unitatea a fost modificata extensiv, astfel ca acum dezvolta nu mai putin de 850 de cai putere pe care ii livreaza ambelor punti prin intermediul unei tractiuni integrale 4Motion.

Aceasta configuratie ii permite Golf-ului Mk2 sa atinga chiar si 290 de km/h si sa parcurga sfertul de mila in aproximativ 10 secunde. Deloc rau pentru o masina "vintage", nu?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 18 Septembrie 2018