ASTA trebuie sa fie locul in care te asteptai cel mai putin sa gasesti un motor turbo de BMW M5

ASTA trebuie sa fie locul in care te asteptai cel mai putin sa gasesti un motor turbo de BMW M5
  • Un Citroen Xsara trebuie sa fie locul in care te asteptai cel mai putin sa gasesti un motor de BMW M5
  • Propulsorul cu sase cilindri in linie si capacitate de 3.6 litri lucreaza acum alaturi de o turbina la 1.2 bar
  • Alte modificari includ frane supradimensionate, suspensii Sachs si cutie secventiala de la Sadev
Distribuie pe Facebook

Un Citroen Xsara. Nu cel de strada, ci versiunea pentru raliuri. Acesta ar trebui sa fie locul in care te asteptai cel mai putin sa gasesti un motor de BMW M5. Unul turbo...

Un transplant de motor nu mai reprezinta niciun fel de noutate zilele acestea, tot mai multi pasionati de tuning optand pentru solutia cu pricina in vederea obtinerii unui plus serios de putere si performanta.

Chiar si asa, nu mereu ai ocazia sa intalnesti o masina de raliuri care a trecut printr-un asemenea tratament, intreaga nebunie pornind in cazul de fata de la un Citroen Xsara. Cat despre unitatea pentru care s-a optat in cazul de fata, ei bine... ea provine de la un BMW M5 E34.

Citroen Xsara cu motor de BMW M5Citroen Xsara cu motor de BMW M5

Citroen Xsara cu motor de BMW M5

O mica mentiune de facut: inainte de a fi pusa la treaba, motorizarea aspirata dotata cu sase cilindri in linie si o capacitate de 3.6 litri a fost imperecheata cu o turbina care lucreaza la presiunea de 1.2 bar.

Masina din cazul de fata se afla inca in lucru, insa posesorul sau stie deja cum va arata la final: cu 1.000 de cai putere sub capota, motiv pentru care forta de franare este, mai nou, asigurata de discuri supradimensionate, care masoara 355 de milimetri in cazul puntii fata.

Alte detalii includ etriere cu pana la sase pistoane, amortizoare Sachs si, nu in ultimul rand, cutie secventiala Sadev. Plus, doua-trei modificari la nivel aerodinamic, pentru ca acest Citroen Xsara sa ramana la sol.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Citroen Xsara cu motor de BMW M5
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 18 Iulie 2016