Audi RS5 by McChip: Compresor mecanic si pana la 600 cai putere!

Audi RS5 by McChip: Compresor mecanic si pana la 600 cai putere!
  • McChip-DKR ofera un sistem de supraalimentare pentru Audi RS5 Coupe
  • Valorile maxime urca pana la 600 cai putere si 580 Newton-Metri
  • Lista cu pincanterii mai include si o viteza limitata la 320 km/h
Distribuie pe Facebook

Ascunzand sub capota un V8 de 450 cai putere si capabil sa atinga prima "suta" in numai 4.6 secunde, modelul Audi RS5 Coupe este unul dintre cele mai performante automobile ale planetei. Chiar si asa, si in cazul de fata exista un loc de imbunatatiri.

Iar cel mai concret exemplu vine de la McChip-DKR. Botezat MC5XX, pachetul de muschi destinat uber-coupe-ului din Ingolstadt include in prima faza un compresor mecanic, un intercooler imbunatatit, plus o unitate de control optimizata, cele trei modificari fiind arhisuficiente pentru a creste valorile maxime de la 450 CP si 430 Nm pana la 550 CP si 550 Nm. Pretul celor 100 cai putere si 120 Newton-Metri aditionali? Undeva in jurul a 20.000 euro!

Audi RS5 by McChip

Adauga alti patru mii de euro la suma de mai sus, iar celebra companie germana de tuning iti va pune la dispozitie un upgrade si mai impresionant de-atat, noua setare a unitatii de control si sistemul de evacuare proaspat adaugate imbunatatirilor de mai sus urmand a dezlantui V8-ul de 4.2 litri ascuns sub capota pana la pragul celor 580 cai putere si 565 Newton-Metri.

Audi RS5 by McChip

Si asta nu e tot. Pentru cei aflati in cautarea performantei maxime, specialistii McChip-DKR au mai pregatit pentru Audi-ul RS5 Coupe si un al treilea pachet de muschi care, pe langa intercoolerul imbunatatit si sistemul de evacuare de la Stage 2, mai aduce cu sine si un compresor mecanic modificat, plus o unitate ECU regandita. Drept urmare, in cazul de fata putem vorbim de un total maxim de 600 CP si 580 Nm, ceea ce reprezinta un plus de 150 cai putere si 160 Newton-Metri comparativ cu ceea ce gasim in fisa cu specificatii tehnice a versiunii standard. Pretul? Aproximativ 27.000 de euro!

Audi RS5 by McChip

Referitor la performantele rezultate in urma acestor upgrade-uri serioase, acestea lipsesc intr-o oarecare masura, compania germana de tuning multumindu-se sa anunte numai faptul ca toate cele trei pachete ii permit uber-coupe-ului din Ingolstadt sa accelereze pana la 320 de kilometri pe ora, acolo unde intervine o limitata electronica pusa de specialistii McChip-DKR.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Audi RS5 by McChip
mai multe