Audi S8 cu 640 CP, de la ABT Sportsline: cine mai are acum nevoie de un RS8?

Audi S8 cu 640 CP, de la ABT Sportsline: cine mai are acum nevoie de un RS8?
  • ABT Sportsline a pregatit un nou pachet de tuning pentru modelul Audi S8
  • Limuzina germana ofera acum un total de 640 cai putere si 780 Newton-Metri
  • Lista cu modificari operate include si o reducere a garzii la sol cu 25 mm
Distribuie pe Facebook

Ok, poate ca germanii de la Audi vor lansa in cele din urma si un RS8, insa cine sa mai astepte pana atunci din moment ce ABT Sportsline ofera deja un pachet cu 640 cai putere si 780 Newton-Metri pentru actualul S8?

In timp ce rivalul sau din Stuttgart ofera doua versiuni de inalta performanta, varful de gama fiind reprezentat de varianta Mercedes S65 AMG cu al sau V12 biturbo de 6.0 litri si 630 CP, limuzina Audi A8 este nevoita sa se multumeasca doar cu una singura.

Asadar, pentru cei spera la un set de performante ceva mai impresionant decat cel oferit de modelul S8 - un set de performante ce include, printre altele, si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.1 secunde, industria tuningului este singura solutie salvatoare.

Noul Audi S8 by ABT SportslineNoul Audi S8 by ABT Sportsline

Noul Audi S8 by ABT Sportsline

Posesorii super-limuzinei constructorului din Ingolstadt nu ar trebui sa se teama de aceasta optiune, o simpla optimizare a unitatii de control - operata de specialistii ABT Sportsline si care nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zeci de minute, facand adevarate minuni.

Altfel spus, motorul V8 twin-turbo de patru litri regasit in echiparea modelului Audi S8 promite, in urma tratamentului suferit, un total de 640 de cai putere si 780 Newton-Metri, acul vitezometrului fiind acum capabil de o incursiune pana la pragul celor 280 de kilometri pe ora.

De asemenea, desi concluziile finale cu privire la acest aspect nu au fost inca facute publice pana la acest moment, nu ar fi de mirare ca impresionantul proiect german de tuning sa poata accelera de la 0 la 100 km/h la fel de rapid precum un supercar, adica in mai putin de patru secunde.

Asadar, ce-ar mai fi de spus in favoarea noului Audi S8 de la ABT Sportsline? Ei bine, asemanator listei cu dotari standard a unui posibil RS8, limuzina de inalta performanta mai impresioneaza si prin comportamentul sau dinamic, senzatia deja existenta de sportivitate fiind amplificata de un modul electronic ce coboara garda la sol cu aproximativ 25 de milimetri, respectiv o pereche de jante cu design turbionar si dimensiuni generoase, de pana la 21 de inci.

Noul Audi S8 by ABT SportslineNoul Audi S8 by ABT Sportsline

Noul Audi S8 by ABT Sportsline

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Noul Audi S8 by ABT Sportsline
mai multe