BMW ca si al lui nu mai avea nimeni, insa acum il vinde. Cu cat se da acest Ursulet special

  • BMW-ul E30 Touring este acum de vanzare
  • Acesta a trecut printr-un program elaborat de tuning
  • Motorul original a fost inlocuit cu ceva mai potent

Un american isi vinde masina, un BMW E30 deosebit, pe un bine-cunoscut site de peste Ocean. Masina a suferit mai multe modificari, printre care si un propulsor mult mai potent.

Intre anii 1985 si 1992, bavarezii de la BMW creau ceea ce avea sa fie una dintre cele mai dorite masini ale urmatorilor ani. Este vorba desigur despre M3-ul E30, un model care a fost asamblat in trei uzine, dintre care doua in Germania si una in Africa de Sud, si care poate fi gasit in doua tipuri de caroserie.

BMW E30 Touring cu motor M3

Oricat ar fi fost de populara, versiunea Touring a "Ursuletului" nu s-a bucurat niciodata de o varianta de performanta M, insa asta nu inseamna ca aceasta nu poate exista. Cea mai buna dovada este acest E30 din Statele Unite ale Americii, care acum isi cauta un nou proprietar pe un site de profil.

BMW E30 Touring cu motor M3

Potrivit anuntului, masina a trecut printr-un proces elaborat de tuning, in cadrul caruia i-a fost montat un bodykit de M3, sau aripi si panouri spate construite de cei de la Eurostop USA. In plus, singura imagine cu interiorul dezvaluit o tapiterie de material textil caracteristica pachetului M-Technik.

BMW E30 Touring cu motor M3

Masina sta pe un set de jante BBS, imbracate in anvelope semi-slick Toyo R888, iar caroseria ascunde o suspensie de tip coilover pentru o manevrabilitate si o tinuta de drum demna de un model sport. Cea mai importanta modificare se regaseste desigur sub capota.

BMW E30 Touring cu motor M3

Aici, propulsorul original a fost inlocuit cu unul de 3.2 litri cu sase cilindri in linie, cunoscut de pasionati dupa codul S54B32. Acesta a fost imprumutat de la un M3 E46 din 2002 si dupa ce a fost imbunatatit de cei de la Kassel Performance, a fost testat pe dyno. Rezultatele au aratat ca E30-ul dispune acum de 350 de cai putere...la roata.

BMW E30 Touring cu motor M3

Singurele doua impedimente sunt locatia, si anume California, si desigur pretul. Actualul proprietar vrea pe acest Ursulet 27.500 de dolari, carora li se adauga costul transportului. Daca vorbim prin absurd de Romania, acesta nu este deloc mic, fara sa mai aducem in discutie birocratia si celalalte batai de cap.

BMW E30 Touring cu motor M3

BMW E30 Touring cu motor M3

BMW E30 Touring cu motor M3

BMW E30 Touring cu motor M3

BMW E30 Touring cu motor M3

Sursa foto: Empire Media

Vezi toate pozele (11) Poze BMW E30 Touring cu motor M3
mai multe