BMW celebreaza victoria din DTM cu noua editie speciala M4 DTM Champion, disponibila si in Romania

BMW celebreaza victoria din DTM cu noua editie speciala M4 DTM Champion, disponibila si in Romania
  • BMW lanseaza editia speciala M4 DTM Champion Edition
  • Aceasta va fi disponibila in 200 de exemplare
  • Va putea fi comandata si in Romania
Distribuie pe Facebook

Dupa victoria pilotului Marco Wittmann in Campionatul Mondial de Turisme, constructorul german BMW a anuntat lansarea unei noi editii speciale bazata pe modelul M4. Aceasta a fost botezata M4 DTM Champion Edition si va fi disponibila si in Romania.

Campionatul Mondial de Turisme, cunoscut sub acronimul DTM, este locul unde trei dintre cei mai mari constructori auto germani se lupta pentru suprematie. Desi la constructori, titlul mondial de anul acesta a fost castigat de cei de la Audi, la piloti, BMW a reusit sa se impuna prin Marco Wittmann.

BMW M4 DTM Champion Edition

Constructorul bavarez a decis sa celebreze cel de-al doilea titlu de campion in DTM al lui Wittmann prin dezvoltarea unei editii speciale bazate pe modelul M4. Aceasta va fi construita in 200 de exemplare, disponibile exclusiv in culoarea exterioara Alpine White.

Pe langa aceasta caracteristica, M4 DTM Champion Edition se va distinge de celelalte modele ale constructorului german prin mai multe accesorii aerodinamice imprumutate din lumea motorsportului.

BMW M4 DTM Champion EditionBMW M4 DTM Champion Edition

Acestea sunt construite din fibra de carbon si includ un splitter fata, difusser spate, aripioare aerodinamice montate pe pasajele frontale si un eleron de dimensiuni considerabile lipit de capacul portbagajului.

BMW M4 DTM Champion Edition

Pentru o greutate cat mai scazuta, capota si plafonul sunt construite din acelasi material, iar in interior regasim doar doua scaune, iar pentru siguranta, un rollbar finisat in culoarea caroseriei.

Habitaclul este imbracat in piele Alcantara, inclusiv volanul M Sport cu marcaj in partea superioara, iar scaunele de tip scoica sunt acoperite cu o combinatie de Alcantara si piele Merino.

BMW M4 DTM Champion Edition

Pachetul exterior este completat de un set de jante vopsite in nuanta mata Orbit Grey, de dimensiuni diferite, 19 pe fata si 20 pe spate, imbracate la randul lor de un set de anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.

BMW M4 DTM Champion Edition

In plus, noul BMW M4 DTM Champion Edition preia performantele versiunii M4 GTS, si vine astfel cu 500 de cai putere si 600 Nm cuplu, fiind capabil de o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 3.8 secunde. Viteza maxima a fost limitata electronic la 305 km/h.

Pana in acest moment, bavarezii nu au publicat pretul oficial pentru aceasta editie speciala, dar vestea buna este ca aceasta va putea fi comandata si in Romania la dealerii dedicati ai marcii germane.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW M4 DTM Champion Edition
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2016