BMW M3 Meaner Than Hell - Nascut pentru a invinge!

BMW M3 Meaner Than Hell - Nascut pentru a invinge!
Pentru mai bine de un deceniu, IND Distribution a reprezentat una dintre solutiile de prima clasa pentru toti doritorii de tuning posesori de Audi, Mercedes, Nissan, Ferrari sau Porsche. Totusi, compania de peste Ocean a manifestat dintotdeauna o pasiune speciala pentru modelele BMW. O pasiune ce a continuat pana in zilele noastre si culmineaza cu lansarea proiectului Meaner Than Hell.
Distribuie pe Facebook
Inca de la inceput, aflam ca noul BMW M3 Meaner Than Hell nu adopta chiar un nou concept de tuning, ci urmeaza indeaproape pasii lasati in urma de un alt proiect maret marca IND - botezat sugestiv Green Hell. Drept urmare, ambele creatii ale companiei americane de tuning impart aceleasi aspiratii si idealuri de viata - si anume cucerirea circuitului de la Nurburgring.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Intr-o alta ordine de idei, noul BMW M3 Meaner Than Hell reprezinta evolutia mult-asteptata a deja-celebrului IND Green Hell. O evolutie mai mult decat remarcabila, ce cucereste numeroase priviri in special prin elementele extreme de tuning prezente.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Mai pe indelete, ultima creatie a companiei de peste Ocean impresioneaza, in primul rand, prin eleronul pentru portbagaj ce se poate lauda cu dimensiuni mai mult decat generoase. Un eleron care isi va aduce din plin contributia la fiecare atac violent lansat asupra numeroaselor curbe prezente in configuratia circuitului de la Nurburgring.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

De asemenea, o alta componenta care urmeaza a imbunatati serios manevrabilitatea se regaseste in persoana prelungirii spoilerului fata, realizata din fibra de carbon. Mai mult de atat, specialistii de la IND Distribution nu au lasat la voia intamplarii nici forma difuzorului spate, aceasta fiind usor redesenata si imbracata in aceeasi fibra de carbon.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta! BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Lista cu modificari de top nu se opreste aici, ci continua cu noile jante - un set de BBS-uri E88 pe 19 inci, finisat intr-un auriu capabil sa-ti taie rasuflarea, pe care cu greu il (re)gasesti in afara circuitului. Asa cum se poate observa si in imagini, intregul pachet este finisat cu mare atentie si livrat intr-un Signal Green pe care il mai intalnesti, din cand in cand, la cate un Porsche 911 GT3 sosit la Nurburgring cu aceeasi misiune ca cea a super-coupe-ului bavarez.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Odata ajunsi la interior, viitorii pasageri se vor putea bucura de tot confortul oferit de o masina... dezvoltata special pentru lupta cu circuitul. Mai exact, imbunatatirile constau intr-un volan OMP - care arata atat de brutal incat te poate speria inca de la prima intalnire. Iar acest lucru pare a fi valabil si in cazul 'noului' schimbator de viteze.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

In plus, singurii tai prieteni se anunta a fi acum doar un sistem de climatizare, un sistem de audio si doua scaune racing marca Sparco, locurile din spate fiind anulate de aparitia unui roll cage realizat special pentru acest proiect. Cu toate acestea, BMW-ul M3 Meaner Than Hell aduce in cockpit si o serie de accente energizante, precum ornamentele finisate in acelasi Signal Green prezent si la exterior.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Sub capota, americanii de la IND Distribution au apelat din nou la serviciile sistemului de supraalimentare ESS Stage 2, motorul V8 de patru litri dezvoltand astfel nu mai putin de 600 cai putere - dintre care aproximativ 540 ajung catre rotile spate ce masoara un generos 315 milimetri in latime.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

S-au operat numeroase reglaje fine si la nivelul trenului de rulare, suspensia standard fiind inlocuita cu una ajustabila, de tip KW ClubSport. Intr-un final, un sistem de franare marca Brembo - cu discuri de 365 mm pe fata si 345 mm pe spate, promite sa-si faca datoria exemplar, de partea audio ocupandu-se noua evacuare cu patru tobe de esapament, ce poarta semnatura specialistilor de la Eisenmann.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Din nefericire, performantele raman marele mister al acestui proiect, insa nu avem nici un motiv pentru a ne face griji - se pare care ca extremul BMW M3 Meaner Than Hell a avut de la cine invata tainele meseriei de masina de curse.

BMW M3 by IND Distribution - Gata de lupta!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze BMW M3 by IND Distribution
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2011