BMW-ul care a impartit internetul in doua. Modelul construit in anul 1987 a primit un transplant de motor Mercedes

BMW-ul care a impartit internetul in doua. Modelul construit in anul 1987 a primit un transplant de motor Mercedes
  • BMW-ul care a impartit internetul in doua
  • Modelul construit in anul 1987 a primit un transplant de motor Mercedes
Distribuie pe Facebook

Un BMW clasic cu motor diesel construit de rivalii de la Mercedes? Nu este niciun fel de gluma sau exagerare.

Prezentat publicului larg in urma cu 40 de ani, vechiul Seria 5 E28 a fost disponibil la vanzare in nenumarate versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor s-a numarat si o varianta 518i, echipata de inginerii BMW cu un propulsor aspirat in patru cilindri, cu capacitatea de 1.766 de centimetri cubi si 105 cai putere, daca mai trebuia precizat.

Despre un astfel de exemplar este vorba, totodata, si in situatia de fata, respectivul model renutand insa la motorul din fabrica, pe benzina, pentru unul diesel. In sase pistoane, de trei litri si provenienta Mercedes.

BMW Seria 5 cu motor diesel de Mercedes

Ce este drept, propulsorul pentru care acest 518i E28 din anul 1987 a tradat familia BMW a primit numeroase imbunatatiri, inclusiv o turbina de dimensiuni generoase. Drept urmare, lista atractiilor principale cuprinde si o putere maxima de 500 de cai, livrata exclusiv rotilor posterioare printr-un sistem de tractiune spate cu diferential cu alunecare limitata.

O cutie manuala cu sase rapoarte, la randul ei de provenienta Mercedes, aparent, completeaza fisa cu specificatii tehnice a modelului scos, de curand, la vanzare, pe internet, prin intermediul platformei on-line eBay.

Meniul caracteristic exemplarului BMW Seria 5 E28 construit in urma cu 34 de ani continua insa cu un pachet aerodinamic a la M535i, patru jante din aliaj de la BBS si un volan sport, cu trei spite, OMP. Aparent, actualul proprietar a incercat sa obtina pe nonconformistul proiect de tuning o suma minima de 16.500 de lire, dar clientii au intarziat sa apara.

BMW Seria 5 cu motor diesel de Mercedes

BMW Seria 5 cu motor diesel de Mercedes

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze BMW Seria 5 cu motor diesel de Mercedes
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2021