BMW X5 M de la Daehler sau Cum sa sfidezi legile fizicii cu un SUV de 2.3 tone

BMW X5 M de la Daehler sau Cum sa sfidezi legile fizicii cu un SUV de 2.3 tone
  • Cel mai nou pachet de tuning destinat BMW-ului X5 M vine de la Daehler
  • Meniul pregatit de specialistii elvetieni include pana la 680 CP si 860 Nm
  • Viteza maxima este acum limitata electronic la 305 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Daehler este numele celei mai noi companii de tuning care s-a incumetat sa ia la modificat ultimul BMW X5 M. Echipat cu pachetul de performanta al elvetienilor, super-SUV-ul bavarez are nevoie de numai 3.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

575 de cai putere, 4.2 secunde pana la 100 km/h si viteza maxima limitata electronic la 250 de kilometri pe ora. Cu astfel de cifre si numere inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice, noul BMW X5 M ocupa un loc fruntas in topul celor mai performante SUV-uri ale planetei.

Surprizele nu se opresc insa aici, modelul bavarez impresionand inclusiv prin potentialul urias de tuning pe care il ofera al sau propulsor V8 bi-turbo de 4.4 litri. Potential "exploatat" recent si de elvetienii de la Daehler, care au pregatit doua optiuni diferite pentru un plus de CP si km/h.

Optiunea numarul unu creste valorile maxime ale unitatii anterior mentionata pana la un total de 664 CP si 820 Nm - sinonima cu timp de 3.9 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h, pe cand optiunea cu numarul doi... ei bine, optiunea cu numarul doi este ceva mai speciala.

Noul BMW X5 M gazduieste acum in compartimentul motor nici mai mult, nici mai putin de 680 cai putere si 860 Newton-Metri, primii 100 km/h venind astfel dupa doar 3.8 secunde. Principala atractie o reprezinta insa valoarea din dreptul vitezei maxime: 305 kilometri pe ora.

305 kilometri pe ora intr-un SUV de peste 2.3 tone si cu un coeficient aerodinamic departe de cel ideal. Nu de alta, dar elvetienii de la Daehler nu s-au grabit sa "exploateze" si pachetul exterior, jantele din aliaj de pana la 23 inch reprezentand singura modificare de ordin estetic operata.

Este totusi bine de stiut ca posesorii modelului bavarez pot opta si pentru o suspensie reglabila pe inaltime, respectiv duritate, dar si pentru un sistem de evacuare sport, care sa rezolve sunetul motorului V8 de 4.4 litri afectat de cele doua turbine oferite in standard.

BMW X5 M de la Daehler

BMW X5 M de la Daehler

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 19 Octombrie 2015