C30 Concept by Polestar - Un Volvo ce-ti taie respiratia!

C30 Concept by Polestar - Un Volvo ce-ti taie respiratia!
Isi mai aminteste cineva cum a inceput totul? Volvo si Polestar Performance ne promiteau in urma cu cateva saptamani un C30 cu adevarat hot. Ei bine, super suedezul cu super puterea sa a sosit!
Distribuie pe Facebook
Cei de la Polestar Performance nu doar ca ofera kituri de performanta pentru modelele Volvo, insa se si ocupa de C30-urile ce alearga in Swedish Touring Car Championship. Dar acum, cei de la Polestar au dezvoltat propria lor versiune a lui C30, ce va fi prezentata la Gothenburg Motor Show.

Sub capota se ascunde arhicunoscutul 2.5 turbo, ce dezvolta acum 405 CP si 510 Nm multumita unui turbo mai mare, intercooler imbunatatit si interne custom. Sistemul de tractiune integrala Haldex va asigura transmiterea puterii catre asfalt, diferentiale fata/spate de la Quaife fiind adaugate pentru a controla tot haosul generat de puterea imensa. Sistemul de franare a fost inzestrat cu discuri uriase Brembo de 380 mm pe fata si 330 mm pe spate, in timp ce suspensia Öhlins nu lipseste.

Mai mult de atat, pentru a se face remarcat, C30-ul celor de la Polestar a fost echipat cu jante BBS pe 19 inci (arata familiar, nu-i asa?) si un kit aerodinamic inspirat de la masinile din STCC. La interior, gasim scaune racing si centuri in patru puncte. 

Distribuie pe Facebook
mai multe