Ce se intampla daca faci off-road cu o masina FARA AMORTIZOARE? Video cu cel mai tare experiment de pe internet

Ce se intampla daca faci off-road cu o masina FARA AMORTIZOARE? Video cu cel mai tare experiment de pe internet
  • Amortizorul atenueaza socurile
  • Este o piesa vitala a suspensiei
  • Daca nu functioneaza in parametrii, masina se comporta precum o barca
Distribuie pe Facebook

Te-ai intrebat vreodata cum arata o sesiune de off-road cu o masina fara amortizoare? Daca raspunsul este afirmativ atunci clipul video de mai jos iti va hrani curiozitatea si iti va reaminti cat sunt de importante aceste piese.

Amortizorul este o piesa vitala a sasiului si, pe scurt, face exact ce ii spune numele: atenueaza socurile provocate de denivelarile din suprafata de rulare. Roata emite de aproximativ 10 ori mai multe vibratii decat caroseria si fara amortizor toate aceste vibratii ar fi transmise direct catre caroserie si implicit catre pasagerii masinii.

Atunci cand amortizoarele nu mai functioneaza in parametrii, masina se balanseaza precum o barca iar daca problema nu este rezolvata in cel mai scurt timp (adica amortizoarele nu sunt inlocuite) putem vorbi chiar de momente in care masina poate sa piarda contactul cu solul la denivelari mai mari, despre o distanta de franare crescuta si manevrabilitate redusa.

Daca vrei sa vezi cum se comporta in realitate o masina fara amortizoare, sau in acest caz cu uleiul scos, pe teren accidentat atunci da play clipului video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe