Cea mai rapida masina de strada de pe Nurburgring nu mai este Lamborghini. Recordul batut cu 5 secunde

Cea mai rapida masina de strada de pe Nurburgring nu mai este Lamborghini. Recordul batut cu 5 secunde
  • Recordul pentru masinile de strada de pe 'Ring a fost din nou doborat
  • Cea mai rapida masina este acum un Porsche 911 GT2 RS
  • Masina a fost preparata de Manthey-Racing
Distribuie pe Facebook

Lamborghini Aventador SVJ a pierdut titlul de cea mai rapida masina de strada de pe legendarul Nurburgring Nordschleife. Noul record a fost stabilit cu un Porsche 911 GT2 RS...dar modificat de Manthey-Racing.

Toti marii constructori de automobile isi testeaza si calibreaza noile modele pe legendara bucla nordica a circuitului Nurburgring. Unii mai indraneti chiar tintesc spre recorduri pentru o anumita categorie de masini iar altii spre recordul absolut.

Pana acum, titlul de cea mai rapida masina de strada de pe Iadul Verde l-a detinut pe rand Lamborghini Huracan Performante, Porsche 911 GT2 RS si cel mai recent, Lamborghini Aventador SVJ, un prototip finalizat dar neprezentat oficial.

Porsche 911 GT2 RS Manthey-Racing

Dar supercarul din Sant'Agata Bolognese tocmai a pierdut mult-ravnitul titlu in favoarea unui 911 GT2 RS modificat de Manthey-Racing. Reprezentantii companiei nu au oferit detalii despre performantele modelului german, dar Lars Kern (acelasi pilot care in 2017 reusea recordul cu 911-le GT 2 RS stock) a parcurs cei 20.8 kilometri in 6 minute si 40.3 secunde.

Porsche 911 GT2 RS Manthey-Racing

Ce inseamna asta comparativ cu performantele anterioare? 7 secunde mai rapid decat un 911 GT2 RS si cu aproape 5 secunde mai rapid decat recordul stabilit de Lamborghini Aventador SVJ, adica 6 minute si 44.97 secunde.

Porsche 911 GT2 RS Manthey-Racing

In versiune stock, Porsche 911 GT2 RS dispune de 700 de cai putere si 750 Nm cuplu storsi dintr-un propulsor de 3.8 litri biturbo. In aceste conditii, sportiva din Stuttgart atinge 100 de km/h in doar 2.8 secunde iar viteza maxima se opreste la 340 de km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe