Cel mai nou competitor pentru BMW M4 are 510 CP si face suta in mai putin de 3.9 secunde. GALERIE FOTO

Cel mai nou competitor pentru BMW M4 are 510 CP si face suta in mai putin de 3.9 secunde. GALERIE FOTO
  • Nemtii modifica noul Audi RS5 Coupe
  • Oferta ABT anunta un total de 510 CP
  • Clientii pot opta si pentru jante pe 20'
Distribuie pe Facebook

Ascunde sub capota un motor in numai sase pistoane insa, chiar si asa, se bucura de o putere maxima de 510 CP. Drept urmare, atunci cand vine vorba de performante, anunta cu mandrie o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3.9 secunde. Este vorba despre cel mai nou concurent al modelelor BMW M4 si Mercedes C63 S, o versiune imbunatatita a actualului Audi RS5.

A fost lansata oficial chiar in primavara acestui an si gazduieste in compartimentul motor o unitate cu numai sase cilindri. Inlocuirea celor doua pistoane cu doua turbine de inalta performanta ii permite insa noului Audi RS5 Coupe sa dezvolte tot 450 de cai putere, similar generatiei anterioare.

Totusi, spre deosebire de predecesorul sau, automobilul german de inalta performanta se lauda cu un cuplu maxim de 600 Nm - o crestere de aproximativ 170 Nm. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza acum intr-un timp de numai 3.9 secunde.

Nu a fost insa suficient si pentru celebra companie de tuning ABT Sportsline, care s-a pus pe dezvoltat mai multe imbunatatiri pentru concurentul modelelor BMW M4 si Mercedes C63 S. Astfel, acesta porneste acum pe urmele competitiei mult mai increzator, cu 510 cai putere sub capota.

Si cuplul maxim a crescut pana la 680 Nm, secretul din spatele noilor valori regasindu-se in persoana unitatii de control ABT Power. Din pacate, oficialii atelierului din Kempten nu s-au grabit sa scoata la liveala si cum a fost 'afectat' de acest tratament sprintul pana la 100 de kilometri pe ora.

In schimb, nemtii de la ABT Sportsline au tinut sa precizeze ca oferta lor pentru clientii noului Audi RS5 Coupe include si un alt tip de modificari. Modificari estetice, precum jantele din aliaj finisate in doua culori si inzestrate cu diametrul de 20 inch din urmatoarele fotografii.

PS: La cerere, celebra companie de tuning din Kempten mai ofera si un sistem de iluminare pe baza de LED-uri care, la deschiderea portierelor, proiecteaza logo-ul atelierului pe asfalt. Pretul acestui accesoriu, dar si al celorlalte bunatati anterior mentionate lipseste cu desavarsire.

Audi RS5 de la ABT Sportsline

Audi RS5 de la ABT Sportsline

Audi RS5 de la ABT Sportsline

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Audi RS5 de la ABT Sportsline
mai multe