Cel mai rapid ARTEON de pe planeta a fost dezvoltat de o echipa de studenti. Puterea dezvoltata de motorul cu patru cilindri

  • Masina a fost construita de o echipa de studenti
  • Au avut la dispozitie o saptamana ca sa duca proiectul la bun sfarsit
  • Motorul de 2.0 litri a primit mai multe imbunatatiri
Distribuie pe Facebook

O echipa de studenti din cadrul diviziei Volkswagen Australia a construit cel mai rapid Arteon al momentului. Sedanul a fost transformat intr-o masina de time attack si va participa la o cursa pe circuitul Sydney Motorsport Park.

Time Attack-ul este o ramura a motorsportului in care participantii se intrec sa obtina cel mai bun timp pe un anumit circuit. Acest tip de evenimente sportive isi are originea in Japonia anilor '60, iar mai apoi s-a raspandit usor usor in intreaga lume.

Volkswagen ART3on

World Time Attack Challenge este una dintre cele mai cunoscute curse din prezent si este gazduita anual de circuitul Sydney Motorsport Park din 2010. Etapa de anul acesta va avea loc la finalul acestei saptamani, iar printre masinile participante se va regasi si acest Volkswagen Arteon dezvoltat de o echipa de studenti care activeaza in cadrul diviziei VW din Australia.

Volkswagen ART3on

Acestia au avut la dispozitie o saptamana sa transforme sedanul intr-o masina de time attack. Modificarile sunt destul de complexe si includ o turbina Stage 3, admisie mai mare, un intercooler mai performant, pompa de benzina cu debit marit, un downpipe Milltek, catalizatoare sport, un software custom pentru cutia de viteze DSG, frane APR, o suspensie Bilstein Clubsport, pneuri semi-slick Pirelli, roll cage sau scaune sport.

Volkswagen ART3on

Studentii au pastrat motorul de 2.0 litri cu patru cilindri, dar acesta dezvolta acum 489 de cai putere si 600 Nm cuplu. Ajutata de transmisia automata si de tractiunea integrala 4Motion, masina accelereaza pana la 100 de km/h in doar 3.9 secunde, valoare obtinuta pe o portiune de circuit usor in urcare. Pe o suprafata perfect dreapta, VW Australia sustine ca aceasta repriza poate fi imbunatatita.

Volkswagen ART3on

Dupa ce a botezat prototipul ART3on, echipa de studenti a apelat la un artist plastic din Sydney care sa scoata sedanul in evidenta cu o grafica speciala. Rezultatul final il poti admira si tu in imaginile alaturate dar si in clipul video de mai jos.

Volkswagen ART3on

Volkswagen ART3on

Volkswagen ART3on

Volkswagen ART3on

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Volkswagen ART3on
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2018