Cel mai tare VIDEO de azi. A condus trei exemplare SUPRA Mk4, unul cu 1.000 CP sub capota

Cel mai tare VIDEO de azi. A condus trei exemplare SUPRA Mk4, unul cu 1.000 CP sub capota
  • Doua sunt stock
  • Motorul uneia dezvolta 1.000 CP
  • 2JZ-GTE este unul dintre cele mai rezistente motoare din lume
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la CarWow au facut un review/test drive pe placul amatorilor de masini japoneze. Acestia au testat trei exemplare Supra Mk4, doua stock si unul cu 1.000 de cai putere sub capota.

Toyota a lansat o noua generatie Supra dupa 20 de ani de pauza, insa tot iteratia anterioara (Mk4) ramane apogeul acestui model. Supra Mk4 este, fara indoiala, una dintre cele mai bune si populare masini care au parasit vreodata uzina constructorului japonez de automobile.

Cel mai mare merit pentru acest lucru il are celebrul propulsor 2JZ-GTE, adica o unitate de 3.0 litri twin-turbo cu sase cilindri in linie. Lasand la o parte puterea initiala, acest motor este cunoscut mai ales pentru rezistenta sa si pentru faptul ca poate dezvolta chiar si 1.000 de cai putere cu interne stock.

Noua Supra a pastrat configuratia propulsorului, adica sase cilindri in linie, 3.0 litri si o singura turbina de aceasta data, insa unitatea poarta semnatura bavarezilor de la BMW. Aceasta dezvolta 340 de cai putere si 500 Nm cuplu.

Revenind insa la "vechea" Supra, britanicii de la CarWow au adunat laolalta trei exemplare. Doua sunt stock, singura diferenta fiind transmisia, iar unul ascunde 1.000 de cai putere sub capota, livrati puntii spate prin intermediul unei cutii manuale de viteze. Adica exact combinatia atat de cautata de pasionati.

Distribuie pe Facebook
mai multe