Cum sa triplezi puterea unei masini. Studiu de caz: Mazda MX-5.

Cum sa triplezi puterea unei masini. Studiu de caz: Mazda MX-5.
  • Cel mai nou tuning destinat Mazdei MX-5 vine de la americani
  • Specialistii din spatele companiei Flyin' Miata au pregatit o motorizare V8 cu pana la 525 de cai putere
  • Clientii pot opta si pentru suspensii sport sau frane imbunatatite
Distribuie pe Facebook

Lansata la sfarsitul anului 2017, cea de-a patra generatie a modelului Mazda MX-5 e disponibila la vanzare alaturi de numai doua motorizari mari si late, ambele pe benzina si aspirate.

Intr-o alta ordine de idei, clientii roadster-ului japonez au de ales intre o unitate de 1,5 litri si una de 2.0, versiunea de top promitand o putere maxima de aproximativ 155 CP.

Nu-i deloc rau pentru un automobil care cantareste undeva in jurul a 1.000 de kilograme, dar cum intotdeauna exista loc de mai bine... specialistii din spatele companiei Flyin' Miata au pregatit un pachet de tuning care tripleaza valoarea anterior amintita.

Mazda Miata cu motor V8

Vorbim, mai exact, despre un minimum de 430 de cai putere, rezultat in urma montarii sub capota a unui propulsor cu opt cilindri in V, de proveninenta General Motors.

Acesta-i insa doar inceputul, cei care au pus mana pe un exemplar al noii Mazda MX-5 putand opta inclusiv pentru un V8 care dezvolta 525 CP. Generatia cu numarul patru a roadster-ului japonez devine astfel aproape la fel de puternica precum un Porsche 911 Turbo.

Dar fara a fi la fel de grea, transplantul de motor aducand un plus de doar 110 - 120 de kilograme. Drept umrare, avem in continuare de-a face cu o masina extrem de usoara.

Mazda Miata cu motor V8

Singura parte proasta cu privire la propunerea specialistilor din spatele companiei Flyin' Miata consta in faptul ca... nu ne dezvaluie si modul in care au evoluat timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv valoarea din dreptul vitezei maxime.

Revenind acum la vestile bune, este bine de stiut ca meniul in cauza mai include si o cutie manuala cu sase rapoarte, respectiv suspensie sport si sistem de franare imbunatatit.

Ultimul anunt cu privire la tratamentul destinat noii Maza MX-5 consta in faptul ca... ei bine, acesta ar putea fi aplicat in perioada urmatoare si in cazul Fiat-ului 124 Spider. Ramane acum de vazut daca V8-ul indesat sub capota roadster-ului italian va fi tot de provenienta GM.

Mazda Miata cu motor V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Mazda Miata cu motor V8
mai multe