Data viitoare ai grija pe cine provoci la o liniuta. Chiar daca nu o arata, Golf-ul ASTA ascunde 450 CP sub capota

Data viitoare ai grija pe cine provoci la o liniuta. Chiar daca nu o arata, Golf-ul ASTA ascunde 450 CP sub capota
  • Cel mai nou tuning destinat Golf-ului R vine de la O.CT
  • Germanii au pregatit pana la 450 CP pentru hot-hatch-ul VW
  • Clientii pot opta si pentru puteri mai mici, de 370 sau 378 CP
Distribuie pe Facebook

Jantele uriase cu design in cinci spite duble si sticker-ele cu logo-ul companiei O.CT Tuning sunt singurele detalii ce diferenteaza acest Volkswagen Golf R de unul normal. Doar din punct de vedere estetic insa, benzinarul turbo de doi litri ascuns sub capota hot-hatch-ului german dezvoltand in cazul de fata nici mai mult, nici mai putin de 450 de cai putere.

Spre deosebire de majoritatea companiilor care s-au ocupat de ultima generatie a modelului Volkswagen Golf R, specialistii O.CT Tuning s-au multumit sa imbunatateasca doar performantele hot-hatch-ului german, nu si modul in care acesta arata.

Drept urmare, clientii vor fi nevoiti sa se multumeasca in situatia data cu "numai" patru upgrade-uri de putere aduse benzinarului turbo de doi litri prezent sub capota, lista cu optiuni debutand cu un plus de 70 CP si 80 Nm obtinut in urma resoftarii unitatii de control.

In cazul in care iti doresti valori si mai impresionante decat cele care numara 370 CP si 460 Nm in cazul pachetului Stage 1, ei bine... atunci iti sugeram cu mare drag sa sari peste urmatorul nivel, in speta numitul Stage 2.

Volkswagen Golf R de la O.CT TuningVolkswagen Golf R de la O.CT Tuning

Nu de alta, dar chip tuning-ul de care discutam si anterior este insotit de doar cateva modificari superficiale la nivelul sistemelor de admisie a aerului, respectiv evacuare a gazelor, rezultatul optimizarilor operate de specialistii O.CT Tuning constand in numai... 378 CP si 480 Nm.

Lucrurile se schimba insa odata cu optiunea Stage 3, care ii confera benzinarului turbo de doi litri ascuns sub capota hot-hatch-ului german un total de 395 CP si 505 Nm. Asta inseamna un plus de 95 CP si 125 Nm comparativ cu oferta versiunii standard.

Meniul pus la dispozitia clientilor se incheie in cele din urma cu pachetul Stage 4, care presupune inclusiv imbunatatirea sistemului de supraalimentare. Asa se face ca ultima generatie a modelului Volkswagen Golf R ajunge sa dispuna acum de 450 CP si 550 Nm.

Oficialii O.CT Tuning nu s-au grabit sa dezvaluie, din pacate, si modul in care au evoluat performantele inscrise in cadrul fisei tehnice, dar este de asteptat ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in aceasta ultima situatie in mai putin de 4.5 secunde in varianta DSG.

Volkswagen Golf R de la O.CT Tuning

Volkswagen Golf R de la O.CT TuningVolkswagen Golf R de la O.CT Tuning

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Golf R de la O.CT Tuning
mai multe