De-afara zici ca-i RS6, dinauntru vine un croncanit de TDI. Care-i, de fapt, treaba cu acest Audi in cinci usi

De-afara zici ca-i RS6, dinauntru vine un croncanit de TDI. Care-i, de fapt, treaba cu acest Audi in cinci usi
  • Un Audi A6 Avant cu kitul de RS6 a fost scos recent la vanzare in Olanda
  • Masina germana ascunde sub capota un motor 3.0 TDI de 330 cai putere
  • Cumparatorul va avea de scos din buzunare o suma de 65.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Spoilerele agresiv stilizate, jantele cu design in cinci spite si evacuarea dubla te fac instant sa te intrebi daca nu ai cumva de-a face cu un Audi RS6 veritabil, insa apoi arunci o privire asupra franelor subdimensionate si incepi sa realizezi ca ceva nu este in regula cu acest exemplar.

Ca strazile Romaniei s-au umplut de asa-zise Audi-uri RS, BMW-uri M si Mercedes-uri AMG nu mai reprezinta nicio noutate pentru nimeni. Mult mai surprinzator este insa urmatorul fapt: situatia se repeta si alte tari europene, precum Olanda, unii posesori alegand sa nu se limiteze doar la logo-urile anterior amintite.

De exemplu, posesorul acestui A6 Avant 3.0 TDI a optat pentru montarea pachetului complet, exemplarul sau aratand acum exact ca un RS6. Singura problema? Discurile de franare subdimensionate, care fac ca spoilerele agresiv stilizate, jantele cu design in cinci spite si evacuarea dubla sa devina... exact, complet inutile.

Audi A6 TDI cu kit de RS6Audi A6 TDI cu kit de RS6

In ciuda controverselor pe care stia ca le va starni, omul nostru a continua cu conversia respectiva si la nivel de interior, acolo unde break-ul cu propulsie turbodiesel impresioneaza in special prin... vitezometrul gradat pana la 320 de kilometri pe ora, bineinteles. Nu ca volanul sau scaunele sport ar trece cumva neobservate.

Asa cum precizam si anterior, sub capota acestui Audi RS6 Avant olandez se regaseste o unitate V6 TDI de trei litri si numai 330 de cai putere, care nu ofera nici pe departe aceleasi performante precum V8-ul bi-turbo de patru litri si 560 de cai putere livrat la pachet alaturi de versiunea autentica a modelului german.

Nu stim daca mai conteaza sau nu, insa exemplarul din aceste randuri si fotografii este de vanzare, actualul sau proprietar cerand 65.000 de euro pe masina. Destul de mult daca tinem cont ca avem de-a face cu un automobil fabricat in anul 2012, care a parcurs de atunci si pana acum undeva in jurul a 144.000 kilometri.

Audi A6 TDI cu kit de RS6

Audi A6 TDI cu kit de RS6

Audi A6 TDI cu kit de RS6

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Audi A6 TDI cu kit de RS6
mai multe