De ce este in stare un BMW M5 cu motor 2JZ de 800 de cai putere

De ce este in stare un BMW M5 cu motor 2JZ de 800 de cai putere
  • Motorul a fost inlocuit cu unul 2JZ
  • In configuratia actuala dezvolta 800 de cai putere
  • Este capabil de aproximativ 1.400 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Matt Farrah, un bine-cunoscut jurnalist auto american, a testat de curand un BMW M5 E39, care a trecut printr-un proces elaborat de tuning. Cea mai importanta imbunatatire si totodata surpriza se regaseste sub capota.

BMW-ul M5 din seria E39 ramane alaturi de M3-ul E92, ultimul produs al familiei M cu propulsor V8 aspirat natural. Sub capota, sedan-ul vine din fabrica cu un motor de 5.0 litri, capabil de 400 de cai putere. Pentru unii s-ar putea sa fie de ajuns, insa pentru altii nu.

Americanul din acest video l-a invitat pe jurnalistul american Matt Farah sa ii conduca monstrul pe patru roti, care este insa departe de a fi stock. Lista de modificari este una lunga, insa cea mai interesanta parte se regaseste sub capota, unde propulsorul original a fost inlocuit cu un 2JZ de Toyota.

In configuratia actuala, acesta dezvolta 800 de cai putere, insa potrivit omului nostru, cu toate reglajele facute, acest BMW M5 ar trebui sa beneficieze de aproximativ 1.400 de cai putere. De transmiterea lor la roti se ocupa o cutie manuala Getrag, imprumutata de la o Toyota Supra.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 22 Martie 2017