Dinan S3 - Alternativa 'civilizata' la BMW M5

Dinan S3 - Alternativa 'civilizata' la BMW M5
Steve Dinan modifica BMW-uri inca de la sfarsitul anilor '70, iar printre colaboratorii si partenerii sai de afaceri se regasesc si bavarezii de la BMW Motorsport. Prin ultimul sau produs insa, tunerul american ofera o alternativa la M5 F10 si, de ce nu, chiar si un rival pentru Alpina B5 BiTurbo.
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua creatie a americanilor de la Dinan are la baza ultimul BMW 550i, un model care vine inca din fabrica cu un motor potent, ce ofera peste 400 cai putere. Daca punem insa la socoteala si cele doua turbine ale V8-ului ascuns sub capota, atunci observam ca automobilul bavarez poate deveni oricand o alternativa la generatia F10 a legendarului M5.

Dinan S3

Ca si in cazul modelului Alpina B5 BiTurbo insa, noul Dinan S3 se anunta o alternativa civilizata la super-sedanul bavarez, transmisia automata cu opt rapoarte si posibilitatea de a opta pentru un sistem de tractiune integrala fiind dintre cele mai reprezentative detalii in acest sens.

Dinan S3

De asemenea, lista cu specificatii tehnice mai include si prezenta unui diferential cu alunecare limitata, modificare la care se mai adauga si sistemul de franare de inalta performanta, respectiv suspensia complet revizuita, ce coboara garda la sol cu cateva zeci de milimetri.

Dinan S3

In ceea ce priveste aspectul estetic, impresionanta creatie a companiei americane de tuning se poate lauda nu doar cu numeroasele elemente de fibra de carbon din seria BMW Performance, ci si cu jantele sale forjate pe 20 inci, semnate HRE Performance si incaltate cu pneuri Michelin Pilot Super Sport in dimensiunile 275/35ZR20, respectiv 295/35ZR20 - fata / spate.

Dinan S3

Ah, si inca ceva, fiindca aproape am uitat: noul Dinan S3 gazduieste sub capota nu mai putin de 542 cai putere si 796 Newton-Metri, cifre arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 96 km/h in aproximativ patru secunde, cat si pentru o viteza maxima ce se invarte in jurul valorii de 305 kilometri pe ora.

Dinan S3

Referitor la pret, trebuie precizat ca impresionanta creatie a companiei americane de tuning este disponibila contra unei sume minime de 101.398 dolari, ceea ce reprezinta un plus de circa 11.200 dolari comparativ cu modelul BMW M5 F10.

Dinan S3

Daca merita sau nu, numai tu decizi.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Dinan S3
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2013