Dodge Challenger SRT8 cu 720 CP sub capota, de la O.CT Tuning

Dodge Challenger SRT8 cu 720 CP sub capota, de la O.CT Tuning
  • Austriecii de la O.CT Tuning au pregatit numeroase modificari pentru modelul Challenger SRT8
  • Lista cu imbunatatiri include un sistem de supraalimentare si un total de 564 de cai putere
  • Clientii pot opta si pentru o crestere a capacitatii cilindrice, sinonima cu 720 CP
Distribuie pe Facebook

Nemultumit de cei doar 476 CP si 637 Nm livrati de uriasul V8 aspirat de 6.4 litri, posesorul unul Dodge Challenger SRT8 a apelat la specialistii O.CT Tuning pentru un plus de putere si cuplu. Si bine a facut, daca tinem cont de rezultatul final.

Recunoscuti pentru numeroasele pachete de performanta destinate modelelor din Grupului Volkswagen, austriecii de la O.CT Tuning s-au "trezit" recent in mijlocul unei noi provocari, nemaiintalnite pana acum: un Challenger SRT8 stock si proprietarul sau extrem de nemultumit de cifrele si numerele "stoarse" de inginerii Dodge din controversatul propulsor V8 de 6.4 litri ascuns sub capota.

Si chiar daca operatiunea de crestere a valorilor maxime nu a fost deloc usoara, specialistii faimoasei companii din Lustenau au reusit sa "biruie" in cele din urma, popularul muscle-car al producatorului de automobile de peste Ocean primind o noua sansa la "reclama pozitiva" multumita instalarii unui sistem de supraalimentare care, impreuna cu o unitate de control optimizata, aduce un total de 564 CP si 735 Nm.

Chrysler SRT8 by O.CT TuningChrysler SRT8 by O.CT Tuning

Chrysler SRT8 by O.CT Tuning

Indiferent cat de bine ar suna la prima vedere, nici aceste cifre si numere nu au fost arhisuficiente pentru a-i satisface setea de performanta proprietarului acestui Dodge Challenger SRT8, austriecii de la O.CT fiind astfel nevoiti sa revina in atelier si sa regandeasca strategia aplicata. Lucru care s-a si intamplat de alffel, "joaca de-a tuningul" incheindu-se odata cu marirea capacitatii cilindri a propulsorului V8 ascuns sub capota pana la sapte litri. Si cu cifre si numere precum 720 de cai putere, respectiv 875 de Newton-Metri inscrise pe fisa cu specificatii tehnice.

Din pacate, specialistii faimoasei companii din Lustenau nu s-au grabit sa anunte si modul in care au evoluat timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, acestia afirmand in schimb ca de tratamentul suferit de popularul muscle-car al producatorului de automobile de peste Ocean se pot bucura si celelalte modele ale gamei SRT8, inclusiv SUV-ul Jeep Grand Cherokee.

De asemenea, tot pe aceasta cale, austriecii de la O.CT Tuning au mai anuntat si disponibilitatea de a oferi un sistem de supraalimentare pentru cei ce detin un exemplar al pick-up-ului Dodge Ram 5.7 HEMI, fara a preciza insa si rezultatul operarii unei astfel de imbunatatiri.

Chrysler SRT8 by O.CT Tuning

Chrysler SRT8 by O.CT TuningChrysler SRT8 by O.CT Tuning

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Chrysler SRT8 by O.CT Tuning
mai multe