E atat de bine facuta ca parca BMW a construit-o. Masina pe care bavarezii nu au vrut s-o vanda exista in realitate

E atat de bine facuta ca parca BMW a construit-o. Masina pe care bavarezii nu au vrut s-o vanda exista in realitate
  • Acest BMW 540i din 2003 a fost transformat in M5 Touring
  • Sub capota se afla un motor V8 de 4.9 litri si 400 CP
  • Automobilul bavarez s-a vandut recent cu 72.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

Propulsia este asigurata, deloc surprinzator, de o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitatea de 4.9 litri - cuplata la o cutie manuala cu sase rapoarte, evident.

Chiar daca BMW nu a oferit niciodata o versiune break a legendarului M5 E39, acest lucru nu inseamna neaparat ca un astfel de automobil nu exista in lumea reala. Ba dimpotriva: numerosi pasionati de tuning, companii sau persoane fizice, si-au incercat de-a lungul timpului norocul.

Dintre toate conversiile realizate in ultimii ani se remarca un exemplar Black Sapphire de peste Ocean, din Statele Unite ale Americii, care s-a vandut de curand pentru 72.000 de dolari. Indeajuns pentru ca persoanele implicate in tranzactie sa fi cumparat direct un M4 Coupe... nou-nout.

Revenind insa la acest M5 E39 Touring, respectivul model are la baza unul dintre cele doar 182 de break-uri M Sport vandute de BMW in SUA acum un deceniu si jumatate. Masina in cauza si-a inceput viata ca un 540i, iar din 2006 a inceput sa primeasca diverse imbunatatiri.

La momentul vanzarii, superbul exemplar in cinci portiere imprumuta de la vechiul automobil bavarez de inalta performanta atat motorul V8 de 4.9 litri, cat si transmisia manuala cu sase rapoarte, diferentialul cu alunecare limitata ori suspensia de pe puntea spate. Plus franele.

Surprizele nu se opresc totusi aici, ca in alte cazuri, respectivul BMW 540i Touring imprumutand de la acelasi M5 E39 si jantele din aliaj pe 18 inch, ceasurile de bord sau volanul cu design in trei spite. Un X5 apartinand generatiei F15 a donat sistemul de infotainment iDrive.

Alte detalii includ punte fata cu suspensie Ground Control si discuri de franare marca StopTech, faruri cu tehnologie Bi-Xenon si angel eyes din seria Orion V4. Potrivit anuntului de vanzare, anumite elemente interioare (precum ornamentele Piano Black) provin de la modelul european.

BMW M5 E39 Touring

BMW M5 E39 Touring

BMW M5 E39 Touring

BMW M5 E39 Touring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (164) Poze BMW M5 E39 Touring
mai multe