E cel mai mare cosmar al fanilor BMW: un M3 ca acesta nu ar trebui sa existe!

E cel mai mare cosmar al fanilor BMW: un M3 ca acesta nu ar trebui sa existe!
  • Un BMW M3 cu motor V8 e de vanzare in SUA
  • Automobilul, un E30 fabricat in anul 1988
  • Propulsorul provine de la un Chevy Corvette
Distribuie pe Facebook

Sub capota, automobilul bavarez de performanta a renuntat la unitatea S14 pentru un V8 de provenienta Chevrolet Corvette.

Lansat pe piata in urma cu mai bine de trei decenii, la mijlocul anilor '80, primul M3 a fost disponibil la vanzare exclusiv intr-o motorizare cu patru cilindri.

Ulterior, BMW a oferit modelul de inalta performanta si alaturi de propulsoare I6, punctul culminant fiind insa atins odata cu introducerea generatiei E9x.

Intamplator sau nu, despre un M3 cu motor V8 este vorba si in cazul de fata, cu importanta mentiune ca automobilul respectiv face parte din familia E30.

Din motive care tin doar de proprietarul sau, exemplarul din acest material a renuntat la unitatea BMW S14 pentru un benzinar de Chevrolet Corvette.

Vorbim, mai precis, despre o motorizare aspirata din seria LS, care produce undeva in jurul a 450 CP - dublul unui M3 E30 original, daca stam sa ne gandim.

Propulsorul anterior amintit nu este nici pe departe singurul element nou, modelul de performanta asamblat de BMW in 1988 primind si cutia unui Camaro.

Surprizele continua la nivelul sasiului, acolo unde respectivul M3 cu motor V8 scoate la iveala suspensii preluate de la un alt M3, dar de generatie E36.

Odata operate aceste modificari, proprietarul BMW-ului cu o unitate Chevrolet sub capota s-a pus pe montat discuri de franare de dimensiuni superioare.

Zilele acestea, controversatul M3 E30 a fost scos la vanzare pe eBay, cumparatorul ineditului proiect de tuning avand de achitat suma de 42.999 de dolari.

Sau, daca vrei, cu aproape 16.000 de dolari mai putin decat in cazul celui mai ieftin M comercializat la momentul de fata de BMW, in speta modelul M2.

BMW M3 E30 cu motor V8

BMW M3 E30 cu motor V8

BMW M3 E30 cu motor V8

Distribuie pe Facebook
mai multe