Ei zic ca va fi cel mai rapid SUV din lume. Lister pregateste un Jaguar F-Pace care sa nu aiba rival

Ei zic ca va fi cel mai rapid SUV din lume. Lister pregateste un Jaguar F-Pace care sa nu aiba rival
  • Lister lucreaza la cel mai rapid SUV din lume
  • Este bazat pe un Jaguar F-Pace SVR
  • Puterea motorului V8 va fi marita substantial
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Lister vor lansa in viitorul nu foarte indepartat cel mai rapid SUV din lume. Din imaginea teaser postata cu putin timp in urma pe internet, se poate observa ca la baza acestui proiect indraznet de tuning sta Jaguar-ul F-Pace SVR.

Jaguar a prezentat in premiera mondiala noul F-Pace SVR cu ocazia Salonului Auto de la New York, desfasurat la inceputul lunii aprilie.

Construita de divizia Special Vehicle Operations, cea mai puternica varianta a SUV-ului britanic vine alaturi de un propulsor V8 de 5.0 litri supraalimentat, care livreaza ambelor punti 550 de cai putere si 680 Nm cuplu. Transmisia este una automata cu opt trepte, iar repriza 0-100 de km/h dureaza 4.2 secunde.

Jaguar F-Pace SVR by Lister

Chiar daca vorbim de un SUV cu o garda la sol decenta, F-Pace SVR ofera si cateva echipamente si tehnologii specifice masinilor sport. Spre exemplu, suspensia a fost recalibrata, arcurile sunt mai tari, iar barele antiruliu sunt mai eficiente ca oricand. Pachetul este completat de un set de frane performante, un sistem de evacuare activ si diferential spate controlat electronic.

Jaguar F-Pace SVR by Lister

Stiind toate acestea, nu este de mirare ca un asemenea exemplar a ajuns pe mana celor de la Lister pentru a fi transformat in cel mai rapid SUV din lume.

Jaguar F-Pace SVR by Lister

Tunerul nu a oferit prea multe detalii odata cu publicarea acestei imagini teaser, dar se poate observa o bara fata mai agresiva, aripile evazate, jante negre din aliaj, lumini de zi cu LED, prize de aer laterale cu denumirea tunerului si un detaliu grafic galben care merge de minune cu nuanta verde a caroseriei.

Jaguar F-Pace SVR by Lister

Puterea exacta a acestui proiect este necunoscuta, insa intr-un interviu anterior acordat publicatiei Autocar, fondatorul Lister spunea ca lucreaza la un F-Pace SVR care sa dezvolte in jur de 680 de cai putere.

Jaguar F-Pace SVR by Lister

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Jaguar F-Pace SVR by Lister
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2018