El este Volkswagen-ul cu motor de BMW, probabil singurul animal de acest fel.

El este Volkswagen-ul cu motor de BMW, probabil singurul animal de acest fel.
  • Cel mai... diferit VW Beetle din lume ascunde sub capota un motor BMW
  • Exemplarul cu pricina apeleaza la o turbina GT45 pentru un total de 400 CP
  • Alte detalii includ cutie manuala in cinci trepte si suspensie coilover
Distribuie pe Facebook

Dupa ani si ani in care a servit scopului pentru care a fost creat, unul dintre numeroasele Beetle-uri insuflate cu viata de Volkswagen a decis sa o ia pe propriul drum.

A luat fiinta acum mai bine de patru decenii, iar pana de curand a fost doar un simplu Beetle. A ajuns insa in cele din urma pe mainile unui mare pasionat de tuning, iar povestea sa a evoluat intr-un mod la care nu se gandise niciodata pana atunci.

Doua lucruri mari si late diferentiaza acest exemplar de restul celorlalte create de Volkswagen, ambele aflandu-se intr-o stransa legatura sistemul de propulsie. Pentru inceput, sursa de proveninenta a acestuia, apoi pozitia sa.

Sa o luam insa cu inceputul. Spre deosebire de momentul iesirii sale din maternitatea germanilor, acest Beetle este animat in prezent de o unitate BMW in sase cilindri, de 2.5 litri si 400 de cai putere multumita turbinei GT45 proaspat aparute in peisaj.

VW Beetle cu motor de BMW

VW Beetle cu motor de BMWVW Beetle cu motor de BMW

Tinand cont de diferenta dintre spatiul oferit de comportimentul motor original si spatiul cerut de noul propulsor, nu este deloc de mirare ca masina celor de la Volkswagen nu mai are acum motorizarea montata in partea din spate.

Chiar si asa, niciun singur metru cub nu a fost lasat sa se duca pe apa sambetei, in locul vechii unitati in patru cilindri debutand o parte din sistemul de racire. In ceea ce priveste cutia de viteze, potentul Beetle apeleaza la o manuala Getrag in cinci trepte.

Avem apoi puntea spate de la un BMW E30, in timp ce suspensia de tip coilover pune capat listei cu modificari tehnice. Din punct de vedere estetic, extensiile generoase aplicate aripilor laterale reusesc sa atraga toate privirile.

Nu vor trece insa neobservate nici jantele cu design in cinci spite sau blocurile optice cu o oarecare tenta fumurie, pachetul vizual cuprinzand inclusiv o pereche de scaune de tip scoica, plus centuri cu prindere in cinci puncte si un roll-cage complet.

VW Beetle cu motor de BMW

VW Beetle cu motor de BMWVW Beetle cu motor de BMW

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze VW Beetle cu motor de BMW
mai multe