Englezii au planuri mari cu noua SUPRA. Puterea obtinuta dupa o simpla resoftare ECU

  • Resoftarea ECU duce motorul in peste 400 CP
  • Pregatesc si alte imbunatatiri
  • Masuratoarea pe dyno a aratat ca noua Supra are de fapt 381 CP
Distribuie pe Facebook

Englezii de la Litchfield Motors intentioneaza sa dezvolte mai multe imbunatatiri pentru noua Toyota Supra. Momentan, tunerul ofera o simpla resoftare ECU care creste puterea motorului cu sase cilindri in linie.

Toyota Supra Mk5 devine incet dar sigur preferata tunerilor, foarte multe companii specializate pe modificarea masinilor grabindu-se sa dezvolte fel de fel de imbunatatiri pentru sportiva japoneza.

Toyota Supra Litchfield Motors

Litchfield Motors este un atelier de tuning din Marea Britanie care recent a masurat pe dyno o Supra de ultima generatie. Aparatul a aratat ca motorul turbo de 3.0 litri cu sase cilindri in linie dezvolta de fapt 381 CP si 529 Nm la volanta (fata de 340 CP si 500 NM cat sustine Toyota), deloc o noutate avand in vedere si alte teste asemanatoare.

Toyota Supra Litchfield Motors

Britanicii sustin ca o simpla resoftare ECU, deja disponibila in oferta lor, creste puterea unitatii furnizate de BMW la 426 CP si 597 Nm cuplu. Cu evacuarea potrivita, de la Milltek sau Akrapovic, valorile pot creste chiar si mai mult.

Toyota Supra Litchfield Motors

Deasemenea, tunerul lucreaza deja si la alte modificari, cum ar fi un set de arcuri custom dar si cateva elemente estetice exterioare din fibra de carbon. Si bucsile suspensiei ar urma sa fie inlocuite pentru o manevrabilitate si mai buna decat a unui exemplar stock.

Toyota Supra Litchfield Motors

Chiar daca a fost dezvoltata in paralel cu noul BMW Z4, cu care imparte dealtfel foarte multe componente, inginerii de la Toyota sustin ca noua generatie Supra este diferita de decapotabila bavareza in ceea ce priveste comportamentul dinamic. Cele doua masini sunt asamblate, deasemenea impreuna, la uzina Magna Steyr din Austria.

Toyota Supra Litchfield Motors

Toyota Supra Litchfield Motors

Toyota Supra Litchfield Motors

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Toyota Supra Litchfield Motors
mai multe