Este pur si simplu perfect. Super GALERIE FOTO cu Alpina B10 BiTurbo

  • Modelul Alpina B10 BiTurbo a fost lansat pe piata in 1989
  • Productia a luat sfarsit dupa numai 507 exemplare asamblate
  • Sub capota a fost montat un benzinar de 3.5 litri si 360 CP
Distribuie pe Facebook

Nimeni nu contesta performantele superioare ale noilor generatii, insa pentru fanii modelelor de altadata... 'vechiul' E34 este cel mai reusit Seria 5 din istoria BMW.

Acelasi respectabil automobil bavarez se regaseste chiar si la baza primului B10 BiTurbo de la Alpina, un sedan cu dotari de lux si performante demne de o sportiva.

Produs intr-o editie limitata la numai 507 exemplare, proiectul companiei din Buchloe porneste de la versiunea de motorizare 535i, insa promite un total de 360 de cai putere.

Modificarile opetate la nivelul benzinarului in sase cilindri de 3.5 litri, precum perechea de turbocompresoare Garrett T25, ii permit acestui sa produca inclusiv un cuplu de 520 Nm.

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Drept urmare, spre deosebire de BMW-ul de la care a pornit totul, modelul Alpina B10 Bi-Turbo are nevoie de doar 5.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

In ceea ce priveste viteza maxima, cei >290 km/h inscrisi in cadrul fisei tehnice au transformat proiectul companiei din Buchloe intr-un rival de temut pentru Porsche-le 911.

Si, dupa cum iti spuneam inclusiv mai sus, fara a se face rabat de la lux ori confort, clientul bucurandu-se de aceleasi dotari de top ca atunci cand ar fi optat pentru un Seria 5.

Fireste, niciunul dintre aceste detalii nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni, astfel ca ne indreptam intreaga atentie catre galeria foto din randurile urmatoare.

Galerie foto care surprinde, bineinteles, si imbunatatirile de ordin estetic, precum prelungirea frontala, eleronul posterior sau jantele multispita si accentele de verde / albastru.

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Alpina B10 Bi-Turbo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Alpina B10 Bi-Turbo
mai multe