Este una dintre cele mai rare masini din istorie. Cu cat se vinde acest BMW Z1 modificat de Alpina

Este una dintre cele mai rare masini din istorie. Cu cat se vinde acest BMW Z1 modificat de Alpina
  • Un BMW Z1 modificat de Alpina va fi sambata scos la licitatie
  • Exemplarul cu pricina are numai 11.500 de kilometri la bord
  • Valoarea masinii a fost stabilita la 75.000 - 95.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Un exclusivist BMW Z1 modificat de Alpina si rulat pentru mai putin de 12.000 de kilometri va fi scos la licitatie la sfarsitul acestei saptamani. Masina bavareza are o valoare estimata la 75.000 - 95.000 de euro.

Colectionarii de automobile clasice vor exulta la auzul acestei vesti: una dintre cele numai 8.000 de unitati ale editiei BMW Z1 Roadster va fi scoasa la vanzare in cadrul unei licitatii organizate pe data de 14 mai.

Partea cu adevarat interesanta abia acum vine insa, exemplarul ajuns pe mana britanicilor de la COYS fiind unul dintre cele doar 66 imbunatatite de specialistii celebrei companii germane de tuning Alpina.

Astfel, spre deosebire de modelul standard, acest BMW Z1 Roadster gazduieste in compartimentul motor o unitate aspirata de 2.7 litri, ce se lauda cu un total de aproximativ 200 de cai putere.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in numai 7.1 secunde, in timp ce viteza maxima urca pana la 228 kilometri pe ora - o schimbare in bine de 1.3 secunde, respectiv 9 km/h.

Modificarile operate la nivelul propulsorului in sase cilindri nu sunt insa singurele, tratamentul propus de Alpina incluzand si noi arcuri sport, jante din aliaj pe 17 inch, volan sport in trei spite, dar si o placuta speciala.

Concentrandu-ne acum exclusiv pe exemplarul din cazul de fata, trebuie precizat ca acesta se remarca la nivelul de exterior printr-o caroserie de culoare neagra, in timp ce interiorul a fost finisat in gri.

Numarul kilometrilor parcursi de masina bavareza de la momentul fabricarii ei - in speta anul 1991, si pana in prezent se ridica la doar 11.500 de kilometri, conform anuntului de vanzare. Tot cu aceasta ocazie aflam si suma de bani pe care casa britanica de licitatii COYS spera sa o obtina sambata: intre 75.000 si 95.000 de euro.

Alpina Z1 Roadster de vanzare

Alpina Z1 Roadster de vanzare

Alpina Z1 Roadster de vanzare

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 9 Mai 2016