Extrem la superlativ: Novitec Tridente modifica noul GranTurismo MC Stradale

Pentru acei indragostiti de Maserati GranTurismo, exista o progresie absolut incantatoare a numarului cailor putere disponibili la apasarea pedalei de acceleratie. De exemplu, avem versiunea de baza cu 405 CP obtinuti dintr-un V8 de 4.2 litri. Urmeaza apoi o varianta S propulsata catre limita perfectiunii de un 4.7 in opt cilindri si 440 cai putere, insa sirul maiestriei italiene nu se opreste aici.
Distribuie pe Facebook

Iubitorii frumosului extrem au la dispozitie un model botezat GranTurismo MC Stradale, ce se foloseste de un propulsor V8 de 4.7 litri si 450 cai putere pentru a accelera de la 0 la 100 km/h in numai 4.6 secunde. Doar ca lucrarea celor de la Maserati nu se incheie aici, constructorul italian operand modificari semnificative si la nivelul transmisiei, interiorului, suspensiei sau sistemului de franare. Drept urmare, rezulta ceea ce poate fi considerat cu mare usurinta 'cel mai performant si impresionant GranTurismo oferit vreodata.

Maserati GranTurismo MC Stradale by Novitec Tridente - Extrem la superlativ

Din fericire, extremul exista si la superlativ. Sau, cel putin, asta reiese din reteta pregatita de celebra companie de tuning cunoscuta sub denumirea de Novitec Tridente. In centrul pachetului oferit de germani se intrevede un sistem de supraalimentare, compus dintr-un compresor ce lucreaza la o valoare maxima de 0.43 bar, intercooler water-to-air, injectoare cu debit marit si galerie de admisie modificata. Asa cum era de asteptat, prezenta noilor componente mecanice este intregita de unitatea de control optimizata, ce asigura un mediu armonios sub capota.

Maserati GranTurismo MC Stradale by Novitec Tridente - Extrem la superlativ

Rezultatul? Pentru inceput, colectionarii de cifre au de notat disponibilitatea la efort a 646 cai putere, insotiti de un cuplu urias, de 624 Nm la 5.600 rpm. Drept urmare, primii 100 km/h vin dupa numai 3.9 secunde, in timp ce acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in doar 11.4 secunde. Viteza maxima este de aproximativ 306 km/h, insa specialistii de la Novitec Tridente promit un 330+ km/h in cazul in care exista doritori - valoare obtinuta in urma modificarii rapoartelor transmisiei.

Maserati GranTurismo MC Stradale by Novitec Tridente - Extrem la superlativ

Mai mult de atat, garda la sol a fost coborata cu aproximativ 25 de milimetri, in timp ce intreaga putere ajunge acum la asfalt prin intermediul unor jante 9Jx21 pe fata, respectiv 11.5Jx22 pe spate - jante incaltate cu pneuri Pirelli P Zero, ce masoara 255/30 ZR 21 pe fata, respectiv 315/25 ZR 22 pe spate.

Maserati GranTurismo MC Stradale by Novitec Tridente - Extrem la superlativ

In ceea ce priveste partea estetica, italianul Maserati GranTurismo MC Stradale se poate lauda cu o prezenta inconfundabila chiar si in versiunea standard. Drept urmare, tunerul german nu a operat mari modificari la nivelul designului supercarului din Modena, singura imbunatatire constand in aparitia unei noi capote a motorului, realizata din fibra de carbon. Din fericire, nu acelasi lucru se poate spune si despre interior, viitorii clienti putand opta pentru insertii de piele si accente de Alcantara, disponibile in (mai) toate culorile posibile si/sau imposibile.

Maserati GranTurismo MC Stradale by Novitec Tridente - Extrem la superlativ

Din pacate, pretul intregului proiect ramane momentan un mister, cei de la Novitec Tridente anuntand doar ca sistemul de supraalimentare este disponibil contra sumei de 23.900 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Maserati GranTurismo MC Stradale by Novitec Tridente
mai multe