Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso - O oferta de nerefuzat

Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso - O oferta de nerefuzat
Sau, intr-o alta ordine de idei, celebra compenie de tuning cu sediul in Stetten ne ofera inca o dovada a priceperii sale. Asta daca mai era nevoie de asa ceva....
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris din 2010, noul Ferrari SA Aperta celebreaza cu stil si fast cea de-a 80-a aniversare a casei de design Pininfarina. Sarind insa peste aceasta importanta precizare, este o adevarata placere sa descoperim in detaliu impresionanta creatie a constructorului din Maranello.

Avem, pe de-o parte, motorul V12 de sase litri si 670 cai putere - ascuns si sub capota extremului GTO, care ne duce instantaneu cu gandul la acceleratiile fulminante pe care le traieste cel aflat in spatele volanului. Apoi, pe de cealalta parte, este aproape imposibil sa nu ne lasam cuceriti de designul exterior atent sculptat sau de experienta oferita de calatoriile in aer liber. In plus, cele numai 80 de exemplare construite il recomanda pe recent-lansatul Ferrari SA Aperta drept un clasic instant.

Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso - O oferta de nerefuzat

Da, noul Ferrari SA Aperta este construit in numai 80 de exemplare, dintre care unul a ajuns pe mana germanilor de la Novitec Rosso. Iar atunci cand vine vorba de un Ferrari modificat de specialistii de la Novitec Rosso, in discutie este inclusa si prezenta unei perechi de compresoare mecanice.

Poate parea o lipsa totala de respect sau o urma clara de vandalism insa, nu pentru putini, extremul Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso se traduce printr-o adevarata oferta de nerefuzat. Nu de alta, dar 888 cai putere indesati intr-un cabriolet al constructorului din Maranello nu reprezinta chiar o oportuniate de care sa te poti bucura zilnic. Asadar, acestea fiind spuse, sa aruncam o privire mai ampla asupra rezultatului final.

Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso - O oferta de nerefuzat

Sub capota, motorul V12 de 6.0 litri si 670 cai putere ce propulseaza supercarul italian a fost supus unei interventii chirurgicale extrem de complexe, lista cu imbunatatirile aduse continand elemente precum compresoare mecanice (nu unul, ci doua), injectoare cu debit marit, intercooler urias, admisie imbunatatita, noi filtre de aer si sistem de evacuare cu tips-uri de 90 mm.

Drept urmare, pe langa sunetul apocaliptic pe care il produce, mega-uzina in 12 cilindri va livra acum celui aflat la volan nu mai putin de 888 cai putere - cu 218 CP mai mult decat versiunea standard. Cifrele astronomice continua cu cele 3.1 secunde necesare acceleratiei de la 0 la 100 km/h, cei 200 km/h urmand a fi indicati de vitezometru dupa aproximativ 9.1 secunde. Mai mult de atat, ultima creatie a germanilor de la Novitec Rosso accelereaza de la 0 la 300 km/h in doar 21.9 secunde, distractia incheindu-se abia dupa ce bordul indica atingerea vitezei maxime de 340 km/h.

Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso - O oferta de nerefuzat

Din fericire, modificarile estetice au fost pastrate la un nivel minim, cei atenti la detalii urmand a avea de remarcat - pentru inceput, o prelungire din carbon atasata spoilerului fata. Apoi, tot la capitolul detalii stilistice notam si prezenta unor stopuri cu tenta fumurie, respectiv aparitia unor jante cu design unic, ce masoara 21 inci pe fata si 22 inci pe spate. La final, pachetul de tuning este completat de suspensia mai joasa, acompaniata de un sistem hidraulic ce permite ridicarea garzii la sol in cazul partii frontale.

Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso - O oferta de nerefuzat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Ferrari SA Aperta by Novitec Rosso
mai multe