Ford se ofera sa-ti modifice Focus-ul ST pentru a nu pierde garantia masinii

Ford se ofera sa-ti modifice Focus-ul ST pentru a nu pierde garantia masinii
  • Americanii de la Ford Performance anunta un kit de performanta pentru ultimul Focus ST
  • Pachetul cu pricina include un nou ECU, plus alte bunatati pentru un total de 275 CP si 400 Nm
  • Nota de plata se ridica la 1.900 dolari, insa garantia masinii ramane valabila in continuare
Distribuie pe Facebook

Simti ca al tau Ford Focus ST are nevoie de un plus de putere, insa gandul ca vei pierde garantia in urma unei interventii la motor nu iti surade deloc? Atunci ai nimerit exact in locul potrivit...

Pus in miscare de un propulsor turbo de doi litri si 252 de cai putere, ultimul Ford Focus ST reuseste sa accelereze de la 0 la 96 km/h in mai putin de 6.5 secunde. Distractia la volanul hot-hatch-ului cu tractiune fata nu se incheie insa aici, acelasi american compact de inalta performanta promitand inclusiv o viteza maxima de aproximativ 250 de kilometri pe ora.

Iar intamplarea face ca vestile sa continue pentru cei care visau la un exemplar al ultimului Focus ST, specialistii diviziei Ford Performance anuntand chiar in cursul acestei dimineti un pachet de tuning capabil sa aduca o doza extra de performanta fara a afecta fiabilitatea hot-hatch-ului cu tractiune fata. Ce include si cat costa meniul destinat americanului compact de inalta performanta?

Pentru inceput, una bucata optimizare a unitatii ce controleaza propulsorul turbo de doi litri si 252 de cai putere. Apoi, un intercooler superior celui oferit de versiunea standard a ultimului Ford Focus ST, respectiv un sistem de admisie imbunatatit pentru un plus de eficienta. Puse cap la cap toate aceste elemente se traduc printr-un plus de 23 CP si 35 Nm sau, daca vrei, un total de 275 cai putere si 400 Newton-Metri.

Deloc impresionant pentru modul in care se prezinta lista cu modificari si nota de plata la care se ridica aceasta - adica 1.900 de dolari, nu-i asa? Ai si tu dreptatea ta, insa tinem sa subliniem inca o data ca meniul cu pricina are ca scop (secundar) sa nu afecteze fiabilitatea hot-hatch-ului cu tractiune fata. Iar apoi, pana la urma urmei, ce alt pachet de tuning te va ajuta sa-ti pastrezi garantia de trei ani / 58.000 de kilometri cu care vine din fabrica americanul compact de inalta performanta? Noi nu stim nici unul, dar poate ne ajuti chiar tu...

Focus ST by Ford Performance

Focus ST by Ford Performance

Focus ST by Ford Performance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Focus ST by Ford Performance
mai multe