G-Power nu pierde timpul. Tunerul german duce cel mai tare Z4 de ultima generatie in 500 de cai putere

  • Motorul dezvolta 500 de cai putere
  • Numai turbina costa peste 3.000 de euro
  • Are si versiuni mai slabe
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la G-Power au dezvoltat mai multe pachete de tuning pentru cel mai tare BMW Z4 de ultima generatie pe care ti-l poti cumpara. Cu toate modificarile, decapotabila din Munchen ii pune soferului la dispozitie 500 de cai putere.

Asa cum iti spuneam zilele trecute, actualul BMW Z4 nu va primi (cel putin in viitorul apropiat) o versiune de performanta M. Asa ca cel mai tare Z4 pe care ti-l poti cumpara este versiunea Z4 M40i, cu al sau motor de 3.0 litri turbo, cu 340 de cai putere si 500 Nm cuplu.

BMW Z4 M40i de la G-Power

Un propulsor atat de bun incat Toyota a ales sa-l imprumute pentru noua Supra. Dupa ce condus un Z4 M40i, putem spune ca laudele sunt pe deplin meritate, dar pentru unii pur si simplu nu este de ajuns.

BMW Z4 M40i de la G-Power

Pana acum, cativa tuneri s-au jucat cu ECU-ul masinii reusind sa stoarca putin mai multa putere din unitatea cu sase cilindri in linie, dar nemtii de la G-Power n-au stat pe ganduri si s-au pus pe inlocuit cateva piese cum ar fi turbina, intercoolerul sau downpipe-ul cu catalizatoare cu tot.

BMW Z4 M40i de la G-Power

Cu toate acestea instalate si cu cateva mii de euro bune platite (numai turbina costa 3450 de euro), motorul de sub capota noului Z4 M40i va dezvolta 500 de cai putere si 700 Nm cuplu. Pe o masina care cantareste 1610 kilograme si are tractiune spate.

BMW Z4 M40i de la G-Power

Tunerul german nu a publicat noile performante, dar a precizat ca eliminarea limitatorului de viteza costa 595 de euro. Fara acesta, acul vitezometrului va trece lejer de 300 de km/h.

BMW Z4 M40i de la G-Power

Masina din aceste imagini are instalat acest pachet de performanta V3, dar si un set de jante forjate Hurricane RR cu diametrul de 20 de inch.

Daca vrei ca decapotabila ta sa fie ceva mai cuminte, G-Power are solutia si pentru aceasta problema. Nemtii ofera si versiuni mai accesibile, care cresc puterea la 380, 410 sau 450 de cai putere. Primele doua necesita o simpla resoftare a ECU, dar cea de-a treia include in plus un intercooler mai mare, downpipe si catalizatoare sport.

BMW Z4 M40i de la G-Power

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW Z4 M40i de la G-Power
mai multe