G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5

G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5
Lansat in urma cu aproximativ un an, la editia 2010 a Geneva Motor Show, noul BMW X5 Facelift s-a alaturat germanilor de la G-Power pentru o portie serioasa de tuning. Principalele atractii? Pe langa kitul aerodinamic extrem, ce se bucura de numeroase componente ultra-late, SUV-ul bavarez a fost inzestrat si cu alte bunatati, precum o binemeritata crestere de putere, un set de jante pe 23 inci si un interior complet customizat.
Distribuie pe Facebook

Capabila sa se remarce inca de la prima aparitie, impresionanta creatie a companiei cu sediul in Autenzell - botezata G-Power Typhoon, va atrage toate privirile asupra sa multumita unui nou-si-extrem kit aerodinamic, format din numeroase componente ultra-late. Pentru inceput, partea frontala a SUV-ului bavarez a fost inzestrata cu un nou spoiler, ce se bucura de prize de aer de dimensiuni generoase si lumini de tip LED. De asemenea, de o serie de prize de aer se bucura si noua capota a motorului, realizata acum in totalitate din fibra de carbon.

G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5

Asa cum era de asteptat, acelasi aspect musculos se regaseste si in partea din spate a creatiei germane, noul G-Power Typhoon fiind livrat viitoriilor sai posesori cu un nou spoiler, ce beneficiaza de un difuzor remarcabil si un sistem de evacuare cu doua tobe de esapament pozitionate central. Lista cu picanterii nu se opreste aici, ci continua cu eleronul pentru portbagaj, ce completeaza cu succes liniile si formele ce dau nastere designului noului BMW X5.

G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5

Si asta nu e tot. De fapt, punctul culminant abia acum soseste. Privita din lateral, impresionanta realizare a companiei germane de tuning este capabila sa-ti taie rasuflarea - lucru datorat in special extensiilor pentru aripi, ce adauga cateva zeci de milimetri la latimea totala a SUV-ului bavarez. De asemenea, din pachet nu lipsesc nici noul set de praguri laterale sau oglinzile redesenate, nota finala fiind insa data de jantele forjate SILVERSTONE EDITION, ce masoara 11Jx23 pe fata, respectiv 12Jx23 inci pe spate.

G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5

Din fericire, aspectul puternic de la exterior a fost transpus si sub capota, acolo unde G-Power Typhoon ascunde un motor V8 de 4.8 litri supraalimentat cu ajutorul sistemului G-POWER SK III "Sporty Drive". Drept urmare, multumita unui compresor ASA T1- 522 si a altor modificari, creatia tunerului german se bucura acum de prezenta a nu mai putin de 525 cai putere la 6.100 rpm si 600 Nm la 5.300 rpm - un plus de 170 CP si 125 Nm comparativ cu versiunea standard. Pentru a face fata acestei cresteri de putere, transmisia automata in sase trepte si sistemul de tractiune integrala xDrive au fost modificate, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in doar 4.7 secunde. Viteza maxima? 275 km/h!

G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5

Cei care vor mai mult de atat pot opta si pentru numeroase accesorii pentru interior, precum volan sport in trei spite, vitezometru redesenat si ornamente din aluminiu. De asemenea, cei de la G-Power nu exclud nici posibilitatea unui interior 100% custom, imbracat in piele sau Alcantara in toate culorile posibile si imposibile.

G-Power Typhoon - Tuning extrem pentru BMW X5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze G-Power Typhoon
mai multe