Hennessey a creat un muscle...pick-up. Productie limitata la 25 de exemplare, fiecare cu 1.014 CP sub capota

Hennessey a creat un muscle...pick-up. Productie limitata la 25 de exemplare, fiecare cu 1.014 CP sub capota
  • Productie limitata la 25 de exemplare
  • Costa aproximativ 200.000 de dolari
  • Motorul dezvolta 1.014 cai putere
Distribuie pe Facebook

Maximus este cea mai noua creatie a americanilor de la Hennessey. Vorbim despre un Jeep Gladiator modificat radical si o productie limitata la doar 25 de exemplare.

Europenii nu se prea dau in vant dupa camionete, dar amatorii de tuning sau de masini deosebite nu au cum sa nu aprecieze un Jeep Gladiator cu motor de muscle-car si 1.000 de cai putere sub capota.

Hennessey Maximus

Pentru ca asa poate fi descris cel mai usor acest Maximus sau, cu alte cuvinte, cea mai recenta creatie a americanilor de la Hennessey. Compania fondata de John Hennessey va asambla numai 25 de exemplare si fiecare va costa circa 200.000 de dolari. Productia va demara in luna iulie iar pentru fiecare Maximus, echipa de ingineri va lucra aproximativ patru luni.

Intai de toate, Hennessey a scos motorul V6 original, care dezvolta 289 de cai putere, si l-a inlocuit cu un agregat mai potent. Este vorba despre V8-ul HEMI de 6.2 litri, supraalimentat, de pe Hellcat-urile celor de la Dodge. Dar propulsorul stock nu era de ajuns, asa ca l-a imbunatatit cu un ECU nou, cu un sistem de alimentare si o evacuare din otel inoxidabil.

Hennessey Maximus

Toate acestea au facut ca puterea sa urc la 1.014 cai si 1.264 Nm cuplu. Maximus vine echipat cu o transmisie automata cu opt trepte, dar chiar si asa Hennessey sustine ca este o "nebunie pe patru roti".

Pachetul de tuning mai include o suspensie imbunatatita, jantele cu diametrul de 20 de inch, anvelopele speciale de off-road, kit-ul care mareste garda la sol, luminile auxiliare, spoilerele specifice si interiorul imbracat in piele.

Hennessey Maximus

Distribuie pe Facebook
mai multe