Hibridul perfect: Muscle car-ul cu motor de barca si caroserie din carbon

Hibridul perfect: Muscle car-ul cu motor de barca si caroserie din carbon
  • Cel mai impresionant Dodge Charger din lumea intreaga ascunde sub capota un V8 twin-turbo de 9.0 litri si 1.650 CP
  • Acelasi muscle car american se mai poate lauda, de asemenea, si cu numeroase elemente de caroserie din carbon
  • Interiorul ne intampina alaturi de insertii de piele, accente de alcantara, dar si cusaturi contrastante de culoare alba
Distribuie pe Facebook

Se ia un Dodge Charger din anii '70, se condimenteaza cu o caroserie realizata partial din carbon si se serveste alaturi de un V8 inspirat de lumea barcilor de mare viteza.

Chiar daca la prima vedere pare visul suprem, adevarul este ca un astfel de automobil exista cu adevarat. Raspunde la denumirea Tantrum si, dupa cum precizam inclusiv anterior, are la baza un Dodge Charger fabricat in 1970.

Drept urmare, nu este deloc de mirare ca primul detaliu care iti va atrage atentia are de-a face cu interminabila caroserie. O caroserie clasica, cu forme inconfundabile si... numeroase panouri realizate din fibra de carbon.

Nu doar prezenta exoticului material la nivelul capotei motorului, spoilerelor fata si spate sau aripilor laterale socheaza, in evidenta reusind sa iasa, de exemplu, si stopurile imprumutate de la un Challenger de ultima generatie.

Tantrum ChargerTantrum Charger

Tantrum Charger

Avem apoi jantele HRE S104 care, in cazul de fata, masoara 19 inch pe fata si 20 inch pe spate. Si care, totodata, ascund in spatele celor cinci spite duble un sistem de franare cu discuri, respectiv etriere de provenienta Baer.

In ceea ce priveste departamentul interior, fiorosul Tantrum ne intampina alaturi de un meniu compus din insertii de piele, accente de alcantara, cusaturi contrastante si, nu in ultimul rand, ornamente realizate din acelasi dezirabil carbon.

Principala curiozitate intalnita aici consta insa in ceasurile de bord custom sau, mai bine zis, in modul in care acestea raspund la apasarea puternica a pedalei de acceleratie. Pentru ca, vezi tu, numarul cailor putere prezenti la datorie este de 1.650.

Tantrum ChargerTantrum Charger

Tantrum Charger

Secretul din spatele acestei impresionante valori consta in adoptarea unei motorizari Mercury Marine QC4V, prescurtarea de la un V8 dotat cu o capacitate cilindrica de noua litri si doua turbine de cate 94 mm fiecare printre altele.

O transmisie manuala cu sase rapoarte a fost insarcinata cu misiunea de a pune pe asfalt intreaga herghelie, in sprijinul acesteia sosind si un set de anvelope Michelin Pilot Super Sport... care masoara pe spate 345 milimetri (!) pe spate.

Tinand cont de modul in care se prezinta fisa tehnica, nu este deloc de mirare ca pe lista cu modificari s-au mai strecurat si niste punti custom, respectiv un roll cage... serios, care se intinde de-a lungul si de-a latul intregului cockpit.

Tantrum ChargerTantrum Charger

Tantrum Charger

Sursa Foto: SpeedHunters

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (38) Poze Tantrum Charger
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2015