I-a scos motorul in sase cilindri si a montat un V8 biturbo. Acum are 1000 Nm pe puntea spate

I-a scos motorul in sase cilindri si a montat un V8 biturbo. Acum are 1000 Nm pe puntea spate
  • Acest Mercedes in doua portiere a fost candva un E350
  • Sub capota se ascunde acum un motor V8 de 63 AMG
  • Unitatea a primit mai multe modificari sinonime cu 680 CP
Distribuie pe Facebook

Candva un 350 in sase cilindri, acest E-Class Coupe de generatie mai veche ascunde acum sub capota un motor V8 bi-turbo de 5.5 litri. Si proveninenta Mercedes-AMG, daca te intrebai cumva.

Mercedes a lansat la sfarsitul anilor 2000 primul E-Class Coupe din ultimul deceniu si jumatate, modelul C207 fiind disponibil la vanzare alaturi de motorizari cu pana la opt cilindri sub capota.

Si cu toate acestea, clientii automobilului german in doua portiere nu au putut opta niciodata pentru versiune E63 AMG, comercializata de marca din Stuttgart doar in variantele de caroserie sedan si break.

Mercedes E350 cu motor V8 biturbo

Nu a durat insa mult, iar in sprijinul amatorilor de senzatii tari au venit marile companii de tuning ale planetei, care au mers atat de departe incat in unele cazuri chiar au inlocuit propulsorul original al masinii.

Despre un transplant de motor este vorba, de altfel, si in cazul de fata, acest Mercedes E350 renuntand la unitatea aspirata in sase cilindri pentru V8-ul biturbo din dotarea vechiilor 63-uri AMG.

In plus, pentru ca meniul sa fie complet, motorizarea de 5.5 litri a modelului german nu a scapat neatinsa, ci a primit mai multe modificari pentru o putere maxima de 680 CP.

Cuplul propulsorului pe benzina a crescut, in schimb, pana la valoarea de 1.000 Nm, automobilul cu doua portiere din Stuttgart rivalizand acum cu versiunile 65 AMG - cel putin din acest punct de vedere.

Tunerul din spatele Mercedes-ului E350 Coupe cu motor de E63 AMG nu a dezvaluit si noutatile in materie de 0 - 100 km/h sau viteza de top, insa este cat se poate de clar ca tratamentul nu se opreste aici.

Exceptand imbunatatirile aduse unitatii V8 bi-turbo de 5.5 litri, modelul german mai propune si o serie de elemente vizuale in ton, unele dintre acestea inspirate de varianta C63 AMG Black Series.

Mercedes E350 cu motor V8 biturbo

Mercedes E350 cu motor V8 biturbo

Mercedes E350 cu motor V8 biturbo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes E350 cu motor V8 biturbo
mai multe