In caz ca 320 de cai ti se par putini. Hondata se ofera sa forteze si mai tare noul Civic Type R

  • Hondata are un modul de performanta pentru noul Civic Type R
  • Cu benzina de pompa, puterea poate urca pana la 367 de cai putere
  • Cu etanol E25, motorul de 2.0 litri dezvolta aproape 380 de cai
Distribuie pe Facebook

Hondata este cel mai recent tuner care sa modifice Civic-ul Type R. Cu pachetul americanilor, motorul de 2.0 litri dezvolta cu pana la 58 de cai putere mai mult fata de versiunea stock, in functie de cifra octanica a benzinei.

Japonezii de la Honda au fortat toate limitele pentru a dezvolta noua Civic Type R, fie ca vorbim de exteriorul "decorat" cu o multime de elemente aerodinamice sau de propulsorul de 2.0 litri turbo de sub capota.

Honda Civic Type R

In varianta stock, hot-hatch-ul care a doborat recordul pentru masinile cu tractiune fata de pe legendarul Nurburgring Nordschleife, vine cu 320 de cai putere si 400 Nm cuplu. Nu este o putere deloc mica, insa americanii de la Hondata au gasit acum o metoda pentru a forta si mai mult unitatea cu patru cilindri in linie.

Honda Civic Type R

Modulul propus de acestia costa 695 de dolari, iar clientul are la dispozitie mai multe "harti" cu care sa se joace. Daca alimenteaza cu benzina de pompa, cu 91 cifra octanica, motorul va dezvolta cu 33 de cai si 39 Nm in plus.

Honda Civic Type R

Cu un combustibil cu cifra octanica 93, puterea creste la 367 de cai putere si 497 Nm cuplu. Asa cum era de asteptat, cele mai mari valori sunt atinse cu etanol E25: 378 de cai putere si 505 Nm cuplu.

Honda Civic Type R

Tunerul nu a vorbit despre noile performante ale Civic-ului Type R, insa din fabrica, acesta atinge 100 de km/h in 5.8 secunde si o viteza maxima de 271 km/h. De obicei, atunci cand cresc puterea motorului, tunerii imbunatatesc/inlocuiesc si suspensia sau franele, insa in cazul Hondata nu se aplica aceasta regula.

Honda Civic Type R

Mai mult decat atat, exteriorul si interiorul sunt in continuare stock, insa daca ti se pare ca masina ta nu iese indeajuns de mult in evidenta, cu siguranta gasesti cateva elemente aerodinamice in alta parte care sa rezolve aceasta "problema". Sa nu mai vorbim de jante.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Honda Civic Type R
mai multe