In Germania se lucreaza de zor la primul pachet de tuning pentru noua Alfa de 510 CP

In Germania se lucreaza de zor la primul pachet de tuning pentru noua Alfa de 510 CP
  • In Germania se lucreaza de zor la primul pachet de tuning pentru noua Alfa Romeo de 510 CP
  • Pogea Racing a reusit sa obtina un maximum de 612 CP doar din optimizarea unitatii de control
Distribuie pe Facebook

O companie de tuning din patria care a dat lumii BMW-ul M3 lucreaza la o masina... capabila sa anihileze super-sedanul bavarez.

Dupa o lunga perioada de timp, Germania nu mai este singura tara europeana care construieste un sedan de clasa medie cu performante demne de o sportiva pur-sange.

Vremurile in care lupta pentru suprematie reprezenta o simpla afacere intre companiile Audi, BMW si Mercedes - cu ale lor modele RS4, M3 si C63 AMG, sunt pe cale sa apuna.

Anuntata inca de la mijlocul anului trecut, proaspat lansata Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio promite sa lupte pana la ultima suflare si sa le dea mari emotii nemtoaicelor.

Nu de alta, dar are si cu ce, motorizarea V6 de 2.9 litri si 510 cai putere - capabila sa aduca primii 100 km/h dupa numai 3.9 secunde, fiind doar un prim exemplu in acest sens.

Mai mult de-atat, masina italienilor se mai poate lauda si cu o viteza maxima de 307 km/h, plus un timp la Nurburgring care ar face gelos inclusiv un Ferrari sau un Lamborghini.

Ei bine, si cu toate acestea... iata ca nu au intarziat sa apara primele informatii cu privire la dezvoltarea unor tuninguri pentru sporirea performantelor noii Alfe Giulia Quadrifoglio.

Purtand semnatura specialistilor Pogea Racing, pachetul in cauza se afla in faza de testare, germanii reusind sa obtina 612 CP si 750 Nm cu o simpla resoftare a unitatii de control.

Se pare insa ca acesta este pragul maxim pe care unitatea anterior amintita, livrata inca din fabrica alaturi de doua turbine, il poate atinge fara a se interveni la nivelul internelor.

Cum va evolua in perioada urmatoare de timp oferta de tuning destinata super-sedanului italian, dar si ce alte companii vor veni in sprijinul lui in lupta cu rivalii germani, ramane de vazut.

Alfa Romeo Giulia de 612 CP

Distribuie pe Facebook
mai multe