In loc s-o dea la fier vechi, a modificat-o cap-coada. Acum are mai multi cai si decat un M3 V8

In loc s-o dea la fier vechi, a modificat-o cap-coada. Acum are mai multi cai si decat un M3 V8
  • In loc s-o dea la fier vechi, Kia a preferat sa modifice aceasta masina Stinger de pre-serie
  • Metoda abordata de sud-coreeni include un plus de putere, insotit de un minus de greutate
  • Sportiva berlina a mai primit cateva imbunatatiri si la nivel de transmisie, plus suspensie si frane
Distribuie pe Facebook

Dar vestile bune nu se opresc aici. Mai multe detalii, plus zeci de fotografii interioare si exterioare... chiar in cele ce urmeaza.

Folosita ca masina de teste - mai intai de inginerii companiei producatoare, iar apoi de jurnalistii din presa auto, aceasta Kia Stinger de pre-serie ar fi trebuit distrusa.

Numai ca oficialii marcii sud-coreene au decis sa o salveze, in realizarea proiectului GT420 implicandu-se si specialistii Centrului Tehnic Hyundai Motor Europe.

Prima etapa a constat in modificarea motorizarii V6 de 3.3 litri si 365 de cai putere, care a primit inclusiv noi bujii, un filtru de aer sport, plus evacuare Milltek Sport.

Kia Stinger GT420

Kia Stinger GT420

Drept urmare, spre deosebire de momentul parasirii liniei de asamblare, aceasta Kia Stinger de pre-serie se poate lauda acum cu un total de 422 CP si 560 Nm.

Acesteia i se alatura o cutie automata cu opt trepte de viteza, modificata la randul ei - atat pentru o racire superioara, cat si pentru un raspuns mult imbunatatit.

Ulterior, inginerii companiei sud-coreene si-au indreptat atentia catre suspensia masinii, pe care au completat-o cu arcuri de la Eibach, plus bare anti-ruliu.

Totodata, retetei Kia Stinger GT420 i-au mai fost adaugate discuri de franare de pana la 380 de milimetri, jante din seria OZ Racing Leggera, dar si un roll-cage.

Intr-un final, bancheta spate, fetele usilor si alte elemente interioare au fost indeparte, greutatea automobilului de pre-serie coborand astfel cu 150 de kg.

Masina realizata de inginerii companiei sud-coreene nu este nici de vanzare, nici omologata pentru a putea circula pe drumurile publice, daca te intrebai cumva.

Kia Stinger GT420

Kia Stinger GT420

Kia Stinger GT420

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (214) Poze Kia Stinger GT420
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 29 Iulie 2019