In loc s-o dea la fier vechi, a preferat s-o modifice. Masina care concureaza cu M3 are acum caroserie din '69

In loc s-o dea la fier vechi, a preferat s-o modifice. Masina care concureaza cu M3 are acum caroserie din '69
  • Aceasta Toyota Corolla din '69 este, de fapt, un Lexus IS-F
  • Conversia a venit in urma unui accident serios de circulatie
  • Rezultatul final este compromisul perfect intre clasic si modern
Distribuie pe Facebook

Scaunele cu reglare electrica, climatizarea automata si sistemul de infotainment sunt, in schimb, de la inceputul actualei decade.

Verdele masliniu al caroseriei in doua portiere, jantele pe 17 inch cu anvelope ultra-late, dar si roll cage-ul montat in spatele scaunelor fata, toate aceste detalii te vor face sa te indragostesti de ea. Dar daca ti-am spune ca urmatoarea Toyota Corolla nu este chiar o... Toyota Corolla?

Purtand semnatura specialistilor Millen Adventures, masina companiei din Tara Soarelui Rasare si-a inceput viata ca un Lexus IS-F, daca-ti vine sa crezi.

Asamblat la inceputul acestei decade si implicat de curand intr-un accident serios de circulatie, rivalul celebrului BMW M3 a primit o noua sansa la viata. Sub o alta forma, ce este drept, actualul sau proprietar preferand de-aceasta data un look ceva mai clasic, specific anilor '60.

Inainte insa de a completa arhitectura cu tractiune spate si motor in opt cilindri, caroseria de Toyota Corolla a primit o sumedenie de modificari.

La randul ei, platforma de Lexus IS-F a pierdut cativa centimetri din ampatament, toate aceste optimizari traducandu-se inclusiv printr-o reducere a greutatii cu aproximativ 90 de kilograme, pana la 1.54 de tone. Astfel se explica si doza crescuta de agilitate prezenta acum.

Respectiva conversie are si cateva puncte slabe: fiindca jantele de fabrica devenisera prea mari, specialistii Millen Adventures au instalat unele pe 17 inch.

Si nu ar fi fost o tragedie daca acest lucru nu s-ar fi tradus prin inlocuirea franelor originale cu unele subdimensionate, imprumutate de la versiunea de motorizare IS 250. Totusi, realizatorii impresionantului proiect de tuning promit ca solutia in cauza nu va crea probleme, cel putin pe strada.

Trecerea la o caroserie de Toyota Corolla veche de cinci decenii a mai dus si la disparitia airbag-urilor, a montantilor, dar si a plafonului de Lexus IS-F 2010.

Unitatea cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri, cutia automata de viteze, plus dotarile de confort, precum scaunele cu reglare electrica, climatizarea automata si sistemul de infotainment au scapat, in schimb, fara sa fie neatinse. In acest mod a luat nastere compromisul perfect intre clasic si modern.

Lexus IS-F transformat in Toyota Corolla

Lexus IS-F transformat in Toyota Corolla

Lexus IS-F transformat in Toyota Corolla

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lexus IS-F transformat in Toyota Corolla
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2019