In urma cu aproape trei decenii era cea mai sofisticata limuzina de pe strada. Azi a ajuns sa arate asa

In urma cu aproape trei decenii era cea mai sofisticata limuzina de pe strada. Azi a ajuns sa arate asa
  • A fost cea mai sofisticata limuzina in anii '90
  • Versiunea S500 avea un motor V8 de 5.0 litri
  • Varful de gama avea motor V12 de 6.0 litri
Distribuie pe Facebook

Acest Mercedes-Benz S Class, din generatia W140, surprins intr-o parcare din Statele Unite ale Americii face furori pe internet. Masina a fost "tunata" in cel mai american mod posibil.

La Salonul Auto de la Geneva din 1991, nemtii de la Mercedes-Benz uimeau audienta cu cea mai sofisticata limuzina (sau sedan de mari dimensiuni, sa fim mai exacti) a vremii. Este vorba despre S-Class W140, o masina care a ajuns sa fie detinuta de mari personalitati si sa fie implicata chiar intr-un accident controversat.

Ce facea modelul german atat de special? In primul rand, vorbim de mai multe inovatii care sporeau siguranta pasagerilor, cum ar fi sistemul ESP, un sistem de franare inteligent sau stergatoare de parbriz automate, cu senzor de ploaie.

Sa nu uitam de geamurile duble, pentru o mai buna antifonare, de oglinzile exterioare actionate electric, de scaunele fata cu incalzire, reglare pe 12 directii si functie de memorie, de clima pe doua sau patru zone, de usi si portbagaj cu inchidere de tip "soft close", navigatie GPS, sistem de control prin voce si multe altele.

Clientii puteau opta pentru mai multe motorizari, inclusiv S500 sau varful de gama S600. Daca cel din urma venea sub capota cu un propulsor V12 de 6.0 litri, S500-le dispunea de un V8 de 5.0 litri care dezvolta 326 de cai putere si 480 Nm cuplu. In ciuda gabaritului, masina atingea 100 de km/h in 6.3 secunde.

Masina din aceste imagini este un S500, dar unul care ii face pe toti fanii Mercedes sa-si puna mana in cap. Asta pentru ca a primit cateva modificari care nu ii fac deloc cinste, cum ar fi un ornament mai mult decat deplasat pentru capota si doua terminatii pentru sistemul de evacuare imprumutate parca de la un camion.

Mercedes-Benz S-Class W140 tunat

Sa nu mai pomenim de acele ornamente reflectorizante montate pe prag. Masina a fost surprinsa intr-o parcare din San Diego, California, si a strans rapid mii de comentarii si reactii, cele mai multe negative.

Distribuie pe Facebook
mai multe