Industria tuningului a scos ceea ce Ford nu-si dorea sa se lanseze: o Fiesta cu 265 CP sub capota

Industria tuningului a scos ceea ce Ford nu-si dorea sa se lanseze: o Fiesta cu 265 CP sub capota
  • Industria tuningului anunta un nou pachet de performanta pentru Ford Fiesta ST
  • Semnat Mountune, tratamentul cu pricina promite un total de 265 de cai putere
  • Celebra companie pregateste pentru viitorul apropiat inclusiv un kit de 280 CP
Distribuie pe Facebook

Nemultumiti de performantele actualului Ford Fiesta ST? Solutia vine de la compania Mountune, care a introdus recent o versiune de 265 CP a micului hot-hatch american.

In timp ce Ford refuza sa depaseasca 200 de cai putere cu modelul Fiesta, industria tuningului dezvolta pachete de performanta capabile sa impinga micul hot-hatch american in acelasi segment cu... Focus-ul ST ori francezul Renault Megane RS.

Cel mai recent exemplu in acest sens vine de la divizia de peste ocean a specialistilor britanici cunoscuti sub numele de Mountune, specialisti care au pregatit un tratament sinonim cu nici mai mult, nici mai putin de 265 CP si 370 Nm.

Secretul din spatele impresionantelor valori maxime? Echiparea unitatii Ecoboost de 1.6 litri cu o noua turbina, "mici" modificari fiind operate inclusiv la nivelul intercooler-ului, unitatiile de control ori sistemului de evacuare, in cazul in care te intrebai.

Drept urmare, spre deosebire de momentul iesirii sale de pe portile fabricii Ford, modelul Fiesta ST are acum nevoie de doar 5.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora. Viteza maxima ramane inca un mister.

Oficialii Mountune au dezvaluit, in schimb, pretul optiunii MR265, care se ridica la aproximativ 5.500 de dolari. De asemenea, posesorii micului hot-hatch american trebuie sa stie ca instalarea respectivului pachet de performanta dureaza circa 13 ore.

Ajunsi la final, ramane promisiunea celebrei companii de tuning de a lansa inclusiv un kit MR280. In libera traducere, asta inseamna o turbina din gama Garret GT2554R, plus alte cateva bunatati pentru un total de... 280 CP, bineinteles.

Ford Fiesta ST de la Mountune

Ford Fiesta ST de la Mountune

Ford Fiesta ST de la Mountune

Ford Fiesta ST de la Mountune

Distribuie pe Facebook
mai multe