L-au legat bine de dyno si au calcat pedala la podea. Cat a scos Challenger-ul tunat de Hennessey

L-au legat bine de dyno si au calcat pedala la podea. Cat a scos Challenger-ul tunat de Hennessey
  • Hennessey a masurat Challenger-ul pe dyno
  • Propulsorul dezvolta 1.000 de cai putere
  • Muscle-car-ul ajunge la 96 de km/h in doar 2,7 secunde
Distribuie pe Facebook

Dodge-ul Challenger Hellcat dus la extrem de americanii de la Hennessey Performance a fost testat pe dyno. Desi ne asteptam, rezultatul este la fel de impresionant ca si sunetul facut de motorul V8 supraalimentat.

Proiectele texanilor de la Hennessey sunt deja arhicunoscute in lumea tuning-ului, insa chiar si asa, nu poti sa nu ramai impresionat de fiecare data cand mai scot ceva nou. De aceasta data vorbim despre Dodge-ul Challenger Hellcat, un muscle-car pur-sange care a beneficiat de curand de tratamentul americanilor.

Botezat sugestiv HPE1000, pachetul de tuning a dus uriasul propulsor V8, supraalimentat, de 6.2 litri in nu mai putin de 1.000 de cai putere. Insa, cu totii stim ca puterea care ajunge la roti este intotdeauna mai mica, iar la o recenta masuratoare pe dyno a scos la iveala ca Hellcat-ul "pune jos" 863 de cai putere.

Acestia sunt suficienti pentru a propulsa modelul american pana la 96 de km/h in doar 2,7 secunde, inainte de a trece linia de sosire la 402 metri in 9,9 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe