Lamborghini-ul cu motor de Chevrolet Corvette nu este pentru cei slabi de inima

  • Un Lamborghini Diablo ars a fost salvat de motorul unui Chevrolet Corvette
  • Unitatea cu doar opt cilindri in V produce undeva in jurul a 550 de cai putere
  • Supercarul italian s-a mai ales si cu scaune incalzite, cruise control etc
Distribuie pe Facebook

Poate ca la prima vedere arata ca un oricare alt Diablo, insa povestea acestui Lamborghini este plina de mistere si secrete ascunse.

Un baietel in varsta de doar cativa ani priveste intens catre Lamborghini-ul din imediat apropiere. Nu stie inca ce fel de model este, insa isi doreste cu ardoare o fotografie alaturi de el.

Toti ceilalti din jur au recunoscut imediat liniile, respectiv formele impunatoare caracteristice Diablo-ului si acum spera sa se iveasca o sansa de a-i asculta propulsorul cu 12 cilindri din dotare.

Dar acest lucru nu mai este de nici un fel posibil. Si asta pentru ca supercarul italian si-a pierdut pretioasa motorizare intr-un nefericit incendiu petrecut cu mai multi ani in urma...

Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet

Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet

Intr-un final, dupa numeroase analize si calcule, proprietarul Lamborghini-ului Diablo a luat o decizie nerecomandata celor slabi de inima: sa "organizeze" un transplant pentru al sau automobil.

Cum costurile revenirii la configuratia originala cu un V12 sub capota depaseau posibilitatile, in compartimentul motor al supercarului italian si-a facut aparitia un... V8 din gama LS3.

Surprizele nu se opresc insa aici, cei 550 de cai putere rezultati in urma modificarii unitatii aspirate imprumutate de la un Chevrolet Corvette fiind acum livrati asfaltului de o cutie manuala marca Porsche.

Odata rezolvata partea tehnica, proprietarul acestui Lamborghini Diablo si-a concentrat intreaga atentie pe gasirea unor solutii cu ajutorul carora sa aduca un plus in dreptul confortului.

Asa au aparut suporturile pentru pahare si scaunele cu incalzire, supercarul italian laudandu-se acum inclusiv cu o functie pentru pilotul automat, respectiv un sistem audio de inalta fidelitate.

Dupa cum precizam si anterior, rezultatul final nu este unul recomandat celor slabi de inima. Daca puristii nu vor dori deloc sa auda de creatia celor de la Renegade Hybrids, suntem mai mult siguri ca pasionatii de automobile vor aprecia din plin muca si efortul depuse pentru obtinerea unui astfel de proiect de tuning.

Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet

Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet

Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet

Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Lamborghini Diablo cu motor de Chevrolet
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 5 Iunie 2015