Mai face el din cand in cand pe nebunul, insa nu te va lasa la greu: Uite Jeep-ul Wrangler cu motor V8!

Mai face el din cand in cand pe nebunul, insa nu te va lasa la greu: Uite Jeep-ul Wrangler cu motor V8!
  • Urmatorul Jeep Wrangler se lauda cu un motor V8
  • Propulsorul de patru litri provine de la un Lexus LS400
  • Modificarile continua la nivelul trenului de rulare
Distribuie pe Facebook

Poate ca transplantul de motor nu mai reprezinta nicio noutate absoluta in lumea tuningului, insa un Jeep Wrangler cu motorizarea V8 a unui Lexus LS... ei bine, nu intalnesti chiar in fiecare zi.

Atunci cand spui off-road, primele lucruri care iti vin in minte sunt baltoci, noroaie si... Jeep Wrangler, bineinteles. Lansat pe piata acum mai bine de doua decenii si jumatate, automobilul american nu se da in laturi de la niciun fel de provocare.

Drept urmare, nu-i de mirare ca exemplarul din cazul de fata a fost pastrat de proprietarul sau chiar si atunci cand propulsorul ascuns sub capota isi dadea duhul. A urmat un transplant de motor, iar povestea celor doi continua si in ziua de astazi.

Noul capitol cuprinde o unitate aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de patru litri, ce are ca sursa de provenienta un Lexus LS400 din '95. Motorizarea cu pricina a costat doar 250 dolari si are peste 320.000 kilometri la bord, insa isi face treaba de minune.

Ba chiar mai mult de-atat, benzinarul de 256 de cai putere si 353 de Newton-Metri mai ridica uneori de la sol Jeep-ul Wrangler. Cu toate ca proprietarul modelului american a incercat sa rezolve aceasta problema cu diverse imbunatatiri.

Mai exact, pe langa transplantul de motor, lista cu bunatati mai include in cazul de fata si o volanta, respectiv placa de presiune imprumutate de la un 4Runner, ambreiaj de Camaro, dar si cutie de transfer NP231 sau transmisie in patru rapoarte SM420.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2016