Mai intai au restaurat-o, apoi au imbunatatit-o radical. Masina din 1985 are acum 800 de cai putere sub capota

Mai intai au restaurat-o, apoi au imbunatatit-o radical. Masina din 1985 are acum 800 de cai putere sub capota
  • Americanii de la Canepa anunta un nou program pentru Porsche 959
  • Modelul german trece mai intai printr-o restaurare complet
  • Urmeaza apoi mai multe imbunatatiri, printre care si un motor de 800 CP
Distribuie pe Facebook

Costul programului ramane un mister, insa cei interesati nu ar trebui sa aiba mari batai de cap in a face rost de bani. Pana la urma urmei conduc un automobil care valoreaza peste un milion de dolari.

Ascunde sub capota o unitate twin-turbo de 444 CP si ofera in standard un sistem de tractiune integrala. Chiar daca asa ar putea suna la prima vedere, nu despre un automobil de ultima generatie este vorba in cazul de fata.

Subiectul principal al acestui material, modelul Porsche 959 a debutat in premiera mondiala cu ocazia salonului international de la Frankfurt din toamna anului 1985. Alaturi inclusiv de o cutie manuala cu sase rapoarte.

Cantarind toate elementele anterioare, dar si unele noi - precum monitorizarea presiunii in pneuri, putem spune cu mare usurinta ca autoturismul german a prefigurat prezentul. Sa prevesteasca versiunea SC viitorul?

Un produs al companiei Canepa, respectivul Porsche 959 stie cu siguranta cum sa impresioneze. Proiectul incepe cu o restaurare de 500 de ore la nivelul caroseriei in doua portiere, inainte ca aceasta sa fie revopsita.

300 de ore sunt mai apoi "investite" in refacerea interiorului cu piele de calitate superioara. In ambele cazuri, atat la exterior, cat si in cabina, clientul este invitat sa aleaga culoarea dintr-o paleta inimaginabil de variata.

Punctul culminant il reprezinta insa momentul in care specialistii americani intervin sub capota. Doua turbine, o evacuare si un sistem de alimetare mai tarziu, unitatea cu sase cilindri produce aproximativ 800 CP.

Din pacate, nu exista niciun fel de informatie cu privire la performantele noului Porsche 959 Sport Canepa. Putem spune, in schimb, ca varianta standard avea nevoie de suh patru secunde pentru sprintul 0 - 96 km/h.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Porsche 959 de la Canepa
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2018