Masina cu cel mai mare motor de pe strada. Bate chiar si Bugatti Chiron

Masina cu cel mai mare motor de pe strada. Bate chiar si Bugatti Chiron
  • Masina cu cel mai mare motor de pe strada
  • Bate chiar si Bugatti Chiron
Distribuie pe Facebook

Puterea maxima? Uita de acest aspect: mult mai interesanta este valoarea din dreptul cuplului - 1.016 Nm, in conditiile in care vorbim aparent despre un propulsor aspirat.

Lansata pe piata in urma cu mai bine de opt ani si scoasa intre timp din productia de serie, ultima generatie a sportivei comercializate de Dodge sub denumirea de Viper nu a stiut ce inseamna competitia in ceea ce priveste capacitatea cilindrica a motorului. Sub capota, masina fabricata pana in 2017 a gazduit un urias V10 NA, de 8.382 de centimetri cubi si aproximativ 640 de cai putere, daca mai conteaza.

Una dintre primele unitati asamblate de compania cu sediul in Michigan, urmatorul exemplar a primit tratamentul Prefix 9.0L X-Treme Upgrade. Care se traduce printr-un propulsor de... noua litri, evident.

Pe langa cresterea capacitatii cilindrice, celebrul motor aspirat cu 10 cilindri in V s-a mai ales si cu un set de interne forjate, astfel ca respectivul Dodge Viper mizeaza pe o putere maxima de 825 CP. Mult mai interesanta este insa valoarea din dreptul cuplului: masina fabricata aparent in cursul anului 2013 se poate lauda cu 1.016 Nm - potrivit brosurii de pe pagina tunerului aflat, la randul lui, in Michigan.

Daca mai conteaza, nota de plata a tratamentului Prefix 9.0L X-Treme Upgrade este pe masura rezultatului anterior mentionat: clientii au de platit, pare-se, undeva in jurul a... ei bine, 26.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 15 Septembrie 2020