Mazda MX-5 a primit exact ce-i lipsea: un turbo si mai multa putere

  • BBR a dezvoltat un kit de tuning Stage 1 pentru Mazda MX-5
  • Acesta include printre altele si o turbina
  • Puterea propulsorului a crescut la 248 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Una dintre cele mai populare sportive din lume devine de acum ceva mai puternica multumita britanicilor de la BBR. Acestia au dezvoltat un pachet de tuning Stage 1 care include printre altele si o turbina.

Mazda MX-5 a ajuns deja la a patra generatie insa este la fel de bine cunoscuta pentru manevrabilitatea de care da dovada ca si prima data cand a parasit portile fabricii. Sportiva japoneza nu si-a pierdut deloc identitatea, ceea ce este admirabil, insa are totusi un dezavantaj: puterea.

Mazda MX-5 Turbo BBR

Sub capota Miatei se regaseste un propulsor aspirat natural de 2.0 litri SkyActiv-G, iar in ciuda insistentelor fanilor, constructorul japonez de automobile nu a vrut nici in ruptul capului sa il supraalimenteze cu un turbo. Singura alternativa au ramas tunerii, iar daca esti in cautarea unui astfel de pachet de tuning pentru MX5-ul tau, atunci englezii de la BBR sunt perfecti pentru tine.

Mazda MX-5 Turbo BBR

Acestia tocmai au anuntat lansarea unui kit Stage 1 care include o galerie de evacuare din fonta, un intercooler din aluminiu, un filtru de aer K&N Typhoon, ECU Starchip RaceRom si o mult-asteptata turbina twin-scroll TSX30-71R. Pachetul este completat de un downpipe din otel inoxidabil, furtune din silicon si o izolatie din fibra de carbon care sa absoarba caldura emisa de turbina.

Mazda MX-5 Turbo BBR

Dupa toate acestea, propulsorul de 2.0 litri dezvolta 248 de cai putere la 7.150 de rotatii pe minut si 320 Nm cuplu la 3.250 rpm. Acest kit pleaca de la 4.395 de lire sterline (5.207 euro), si potrivit celor de la BBR "Presiunea turbinei este de 0.48 bar, ceea ce este in limitele turbinei dar si a motorului SkyActiv-G."

Mazda MX-5 Turbo BBR

Partea si mai buna este ca specialistii britanici nu se opresc aici si vor sa dezvolte versiuni si mai puternice ale acestui kit. Cele din partea superioara a gamei ar urma sa includa si niste imbunatatiri aduse internelor motorului.

Mazda MX-5 Turbo BBR

Mazda MX-5 Turbo BBR

Mazda MX-5 Turbo BBR

Mazda MX-5 Turbo BBR

Mazda MX-5 Turbo BBR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mazda MX-5 Turbo BBR
mai multe